Hlavní obsah

Stolní tenistka Štrbíková prošla do osmifinále dvouhry na ME

BĚLEHRAD

Stolní tenistka Renata Štrbíková se probojovala na evropském šampionátu do osmifinále. V pátečním třetím kole zaskočila v Bělehradě favorizovanou Italku Tchan Wen-ling-Monfardiniovou, kterou navíc porazila hladce 4:0 na sety. Nedařilo se naopak Ivetě Vacenovské, jež podlehla klubové spoluhráčce z Lince Rakušance čínského původu Li Čchiang-ping 1:4.

Foto: www.ittf.com

Renata Štrbíková.

Článek

Sedmadvacetiletá Štrbíková podala proti nasazené Italce soustředěný a takticky vyzrálý výkon. Zaskočená Monfardiniová, vicemistryně Evropy z roku 2003 a 26. hráčka světového žebříčku, po celý zápas jen dotahovala náskok soupeřky. "Bylo to hodně o taktice. Je to velmi nepříjemná a nevyzpytatelná hráčka. Základem byl dobrý příjem, po kterém jsem mohla dirigovat hru a nepouštěla jsem ji do rychlých výměn," řekla spolupracovníkovi ČTK.

Štrbíková vsadila na taktiku, která jí vycházela od začátku až do konce. "Hrála jsem hodně namotané topspiny do jejího forhendu. To byla zbraň, která přinášela hodně bodů. Vůbec jsem nečekala, že se mi ji podaří tak hladce porazit," dodala. O postup do čtvrtfinále bude bojovat v pátek odpoledne proti Maďarce Petře Lovasové, člence zlatého družstva z Bělehradu.

Vacenovská v duelu s Li Čchiang-ping nezachytila začátek. Rakušanka se po dvou vyhraných setech uklidnila a v rozhodujících chvílích byla v rychlých topspinových výměnách přece jen důraznější. Zdárně odvrátila i dva setboly. "Li byla přesnější a důraznější ve výměnách. Bylo vidět, že se obě hráčky velmi dobře znají. A s tím se daleko lepe dokázala vyrovnat Rakušanka," uvedla reprezentační trenérka Marie Hrachová.

Štrbíkové se pak s Vacenovskou dařilo i ve čtyřhře, když v osmifinále porazily rumunský pár Doneanová, Samaraová po dramatickém boji 3:2.

Výsledky:
Ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Štrbíková (ČR) - Tchan Wen-ling-Monfardiniová (It.) 4:0 (8, 9, 5, 7), Li Čchiang-ping (Rak.) - Vacenovská (ČR) 4:1 (6, 5, -7, 11, 11).
Čtyřhra - osmifinále:
Štrbíková, Vacenovská (ČR) - Dodeanová, Samaraová (Rum.) 3:2 (-10, 7, -7, 6, 9).

Reklama

Související témata: