Hlavní obsah

Gavlas a Štrbíková vypadli na ME stolních tenistů v osmifinále

BĚLEHRAD

Nejúspěšnější čeští stolní tenisté ve dvouhře na mistrovství Evropy v Bělehradě Antonín Gavlas a Renata Štrbíková se rozloučili se soutěží v osmifinále. Zatímco jednadvacetiletý Gavlas neměl proti favorizovanému Dánovi Michaelu Mazemu nejmenší šanci na úspěch a prohrál 1:4, Štrbíková byla blízko postupu do čtvrtfinále, když v zápase plném zvratů podlehla Maďarce Petře Lovasové 3:4.

Foto: www.ittf.com

Renata Štrbíková.

Článek

Gavlas při svém premiérovém startu na mistrovství Evropy prokázal výkonnostní zlepšení a oprávněnost dodatečné nominace. V utkání dvou leváků se ale dokázal prosadit pouze ve třetím setu, jinak měl neustále herně navrch favorizovaný Maze.

"Není jednoduché s Mazem hrát. Jeho forhend se těžko sklápí. Jednou totiž zahraje topspin bez rotace na konec stolu, podruhé pro změnu s rotací za síťku. Je to velice nepříjemný soupeř. Jen velice těžko jsem se dostával do výměn," řekl spolupracovníkovi ČTK Gavlas, který ale jinak vyjádřil se svým výkonem v Bělehradu spokojenost.

Štrbíková sehrála smolný zápas. Česká hráčka celkem hladce vyhrála úvodní dva sety, ale pak se začala karta obracet a soupeřka srovnala na 2:2. V páté sadě Štrbíková neproměnila za stavu 10:7 tři setboly a nakonec ji prohrála 11:13. Ještě větší drama přinesl šestý set, ve kterém pro změnu Štrbíková odvrátila pět mečbolů maďarské stolní tenistky, aby nakonec vyhrála 24:22. V rozhodující sadě však česká reprezentantka zaspala úvod a Lovasová rychle dovedla zápas do vítězného konce.

"Renata podala vynikající výkon. Maďarka zahrála řadu neskutečných míčků, které jí dodávaly sebedůvěru. Je to velká škoda. Chybělo trochu štěstí, v závěru náročného zápasu měla soupeřka i více fyzických sil. Renata prodělala střevní chřipku, to se přece jen v tak dlouhém utkání muselo projevit," konstatovala trenérka Marie Hrachová.

Poslední českou nadějí na medaili je dvojice Renata Štrbíková, Iveta Vacenovská. V sobotu se utkají ve čtvrtfinále čtyřhry s obranářkami Viktorií Pavlovičovou z Běloruska a Světlanou Ganinovou z Ruska.

ME stolních tenistů
Muži
Dvouhra - osmifinále:
Maze (Dán.) - Gavlas (ČR) 4:1 (5, 5, -9, 6, 5)
Ženy
Dvouhra - osmifinále:
Lovasová (Maď.) - Štrbíková (ČR) 4:3 (-8, -5, 5, 8, 11, -22, 3).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články