Hlavní obsah

Česká republika bude na ME ve stolním tenisu bez medaile

BĚLEHRAD

České reprezentantky Renata Štrbíková - Iveta Vacenovská prohrály ve čtvrtfinále čtyřhry na mistrovství Evropy ve stolním tenisu v Bělehradě s bělorusko-ruskou dvojicí obranářek Viktoria Pavlovičová - Světlana Ganinová 1:4. Porážka znamená vyřazení posledních českých želízek v ohni, takže šampionát skončil pro Českou republiku bez medaile.

Článek

Štrbíková s Vacenovskou měly zápas dobře rozehraný a po vyhraném prvním setu vedly ve druhém 5:1. Pak však přišel neskutečný obrat v jejich herním projevu. Začaly spěchat a nedokázaly si trpělivě připravovat míčky k závěrečnému úderu. Skóre rychle narůstalo ve prospěch soupeřek, které zápas s přehledem dovedly do vítězného konce.

První zlato z individuálních soutěží zůstalo v Bělehradě, alespoň jeho polovina. Srb Aleksandar Karakaševič vyhrál spolu s Rutou Paskauskieneovou z Litvy smíšenou čtyřhru. Na nejvyšším stupni tato mezinárodní dvojice stanula už potřetí a naposledy. Mix byl totiž vyřazen z programu šampionátu pro naprostý nezájem špičkových hráčů o tuto disciplínu.

Večerní finále ženské dvouhry bude záležitostí čínských hráček v barvách evropských zemí. Znovu je v něm už čtyřiačtyřicetiletá Ni Sia Lian, která už v roce 1983 pomohla Číně ke zlatu na mistrovství světa a pro Lucembursko vybojovala dvakrát titul mistryně Evropy. Letos se s ní už moc nepočítalo, na evropském žebříčku je až sedmnáctá. Jenže v osmifinále vyřadila evropskou jedničku a obhájkyni titulu Liou Ťia z Rakouska a došla až do finále, v němž ji čeká Li Ťiao z Nizozemska.

Muži:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Boll (Něm.) - Tokič (Slovin.) 4:0 (9, 6, 9, 6), Ovčarov (Něm.) - Kreanga (Řec.) 4:0 bez boje, Maze (Dán.) - Hakansson (Švéd.) 4:0 (1, 6, 9, 6), Samsonov (Běl.) - Lundqvist (Švéd.) 4:0 (9, 10, 4, 6)
Čtyřhra - semifinále:
Boll, Süss (Něm.) - Schlager, Chila (Rak./Fr.) 4:1 (-11, 6,8, 10, 6), Blaszczyk, Ruiwu (Pol./Chorv.) - Mazunov, Smirnov (Rus.) 4:2 (10, -9, -7, 8, 9, 7).
Ženy:
Dvouhra - semifinále:
Ni Sia Lian (Luc.) - Vikt. Pavlovičová (Běl.) 4:0 (5, 6, 5, 8), Li Ťiao (Niz.) - Kotichinová (Rus.) 4:1 (10, 4, -7, 10, 12).
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Vikt. Pavlovičová, Ganinová (Běl./Rus.) - Štrbíková, Vacenovská (ČR) 4:1 (-11, 8, 6, 7, 6).
Smíšená čtyřhra:
Semifinále:
Karakaševič, Paskauskieneová (Srb./Lit.) - Smirnov, Tóthová (Rus./Maď.) 4:0 (8, 9, 6, 10), Kuzmin, Fadějevová (Rus.) - Pazsy, Potaová (Maď.) 4:2 (-5, 9, 10, 6, -2, 13)
Finále:
Karakaševič, Paskauskieneová - Kuzmin, Fadějevová 4:0 (11, 6, 9, 8)

Reklama

Související témata: