Hlavní obsah

Nejbohatší dostih světa vyhrál favorit Invasor

DUBAJ

Nejbohatší dostih planety Světový pohár v Dubaji vyhrál favorizovaný kůň Invasor a k loňskému vítězství v Breeders'Cup Classic přidal další cenný triumf. Rekordní prémie 3,6 miliónu dolarů ze šestimiliónové dotace tak zůstala v pořadatelské zemi. Pětiletý Invasor sice trénuje v USA pod vedením Kiarana McLaughlina, ale patří předsedovi vlády Spojených arabských emirátů Hamdanu Al Maktúmovi.

Článek

Invasor prohrál pouze jednou v kariéře. Loni ho na dubajském mítinku v Derby Spojených arabských emirátů porazil o rok mladší Discreet Cat, kterému v sobotu pod vedením devatenáctiletého panamského žokeje Fernanda Jary vrátil prohru i s úroky. Spolufavorit dostihu na 2000 metrů, který měl v sedle slavného Itala Frankieho Dettoriho, doběhl na pískové dráze závodiště Nad Al Šeba na posledním sedmém místě.

Invasor už na prémiích vydělal celkem přes sedm a půl miliónu dolarů. "Když máte nejlepšího koně na světě, vyhrává se s ním snadno," pochvaloval si trenér McLaughlin po doběhu dostihu. "Sám nevím, jak se s Invasorem budeme dál chystat, určitě si ale po dnešku odpočine. Koní, kteří za čtyři měsíce vyhrají dva největší světové dostihy, přece moc není," připomněl triumf na nejbohatším dostihu USA Breeder's Cup Classic.

Výsledky:
Dubai World Cup (6 mil. USD, 2000 metrů, písek): 1. Invasor (ž. Jara, tr. McLaughlin, maj. Hamdan al Maktúm), 2. Premium Tap (oba USA), 3. Bullish Luck (Hongkong), 4. Vermilion (Jap.). Výrok: 1 3/4 - 8 - 5 1/4. Čas: 1:59,97.

Reklama

Související témata: