Hlavní obsah

Milé gesto české hvězdy. Výtěžek z dražby její rakety pomůže lidem s roztroušenou sklerózou

Praha

Kateřina Siniaková se rozhodla podpořit dobrou věc. Talentovaná tenistka věnovala svou podepsanou raketu do benefice hokejbalového turnaje Stoupa Cup. Výtěžek z dražby půjde na pomoc lidem s roztroušenou sklerózou. „Je velmi důležité pomáhat lidem a my všichni můžeme přispět,“ napsala bývalá světová jednička ve čtyřhře na sociálních sítích.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kateřina Siniaková.

Článek

„Jsem ráda, že mohu podpořit Stoupa Cup a předat patronce turnaje Petře Staňové moji raketu z Indian Wells, která se bude dražit společně s dresy našich úspěšných sportovců. Výtěžek z letošní benefice půjde na konto vsetínského spolku Roska, který pomáhá nemocným lidem s roztroušenou sklerózou. Internetová akce startuje 12. července, nenechte si ji ujít,“ vyzvala fanoušky úspěšná tenistka.

Hokejbalového turnaje Stoupa Cup se každoročně účastní nejen hokejbaloví reprezentanti ČR, ale i hokejové hvězdy. Letošní benefice s názvem "Zůstaň ve hře" neoficiálně odstartovala už na začátku roku, kdy hokejový klub VHK ROBE Vsetín odehrál zápas proti Rytířům Kladno v limitované edici dresů. Ty se následně vydražily za více než sto třicet čtyři tisíc korun.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

It’s extremely important to help people and we all can contribute! I am very honored to support charity project Stoupa cup @stoupa_cup_vsetin and donate my Indian Wells racket to auction. The internet auction will start on 12th July 2019. All benefit from it will go to Vsetin’s group Roska who is helping people with multiple sclerosis. Je velmi důležité pomáhat lidem a my všichni můžeme přispět! Jsem ráda, že mohu podpořit Stoupa Cup a předat patronce turnaje Petře Staňové moji raketu z Indian Wells, která se bude dražit společně s dresy dalších úspěšných sportovců. Výtěžek z letošní benefice půjde na konto vsetínského spolku Roska, který pomáhá nemocným lidem s roztroušenou sklerózou. Internetová aukce startuje 12.července 2019, nenechte si ji ujít 🤗

Příspěvek sdílený Katerina Siniakova (@siniakovakaterina),Čen 21, 2019 v 3:54 PDT

Dvojnásobná grandslamová vítězka ve čtyřhře se tak připojila k dalším tenistům, kteří se zajímají o charitu. Jedním z nich je třeba i Roger Federer, který se často snaží v Africe zajistit dětem přístup k základnímu vzdělání. Na rekonstrukce školek a stavbu hřišť v Srbsku zase přispívá ze svého nadačního fondu Novak Djokovič.

Charita není cizí ani další Češce Karolíně Plíškové, která na ni přispívá penězi třeba za zaznamenaná esa či výtěžkem z kalendáře, který nafotila. Tak se necháme překvapit, za kolik bude vydražena raketa Siniakové, která se po vypadnutí v prvním kole turnaje v Eastbourne už bude připravovat na slavný Wimbledon.

Reklama

Související témata: