Hlavní obsah

Plavec Hlobeň vybojoval na MEJ bronz, Čejka vytvořil český rekord

Kazaň/Praha

Adam Hlobeň vybojoval na juniorském mistrovství Evropy v plavání třetí místo v závodě na 200 metrů motýlek a česká výprava slaví v Kazani zisk druhé medaile. Jan Čejka, který byl ve čtvrtek třetí na znakařské stovce, dnes v semifinále na dvojnásobné trati vylepšil český seniorský rekord na 1:59,12 minuty.

Foto: ČSPS/Martin Sidorják

Ilustrační snímek.

Článek

Osmnáctiletý Hlobeň dohmátl v čase 1:58,90 a od stříbrného Maďara Márka Töröka dělilo znojemského plavce 11 setin. Na vítězného Igora Trojanovského z Ukrajiny ztratil 1,04 sekundy.

Jako sedmý doplaval o rok mladší Sebastián Luňák, oba čeští reprezentanti ještě na posledním mezičase po 150 metrech vedli. Luňák přijel do Kazaně jako český dorostenecký rekordman, Hlobeň jeho maximum vylepšil ve čtvrteční rozplavbě na 1:58,72.

Osmnáctiletý pardubický talent Čejka po dopoledním postupu z rozplaveb byl nejrychlejším semifinalistou. O 31 setin zároveň vylepšil dva roky starý český rekord, který držel od juniorského mistrovství světa v Indianapolis Tomáš Ludvík. O svoji druhou medaili v Kazani bude Čejka bojovat v sobotu.

Reklama