Hlavní obsah

ČR - Nizozemsko 2:6Sotbalistky podlehly Nizozemkám a na domácím ME budou hrát o bronz

Aktualizováno

České softbalistky zakončily na mistrovství Evropy v Ostravě finálovou skupinu porážkou 2:6 s Nizozemskem. Už před pátečním večerním duelem ale bylo jasné, že domácí tým čeká zápas o bronzové medaile. K tomu reprezentantky nastoupí dnes od 15:30 proti Velké Británii, Nizozemsko se utká o titul s Itálií.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Tereza Jakešová.

Článek

Už před úvodním odpalem bylo jasné, že vysněné finále bude bohužel bez české účasti. Softbalistky Itálie totiž v předchozím programu porazily Velkou Británii a už ani teoretická naděje tak svěřenkyním trenéra Albrechta nezbývala.

V Ostravě se tak mohl hrát atraktivní a uvolněný softball. Utkání bylo dlouhou dobu velmi vyrovnané. Nejprve sice Holanďanky ve třetí směně zaznamenaly tři body, o směnu později ale české hráčky také skórovaly a stav 2:3 z našeho pohledu pak trval až do šesté směny. V té se ale asi největší favorit turnaje znovu předvedl třemi body a utkání nakonec dovedl k poměrně jasnému vítězství 6:2.

"Myslím, že zápas byl vyrovnaný. Měly jsme spoustu dobrých kontaktů, ale soupeřky předvedly jednu silnější směnu," prohlásila Tereza Jakešová. Český tým ve finálové skupině zaznamenal třetí porážku a se dvěma výhrami v ní obsadil čtvrté místo.

V duelu o bronz se pokusí Britkám vrátit středeční porážku 0:2. "Těšíme se. Bude se hrát o medaili z mistrovství Evropy, půjdeme do toho naplno," řekla Jakešová. "Po obranné stránce budeme určitě dobře připraveni. Zároveň musíme najít způsob na jejich nadhazovačku, která je už podle našich odhadů unavená," podotkl trenér Vojtěch Albrecht.

Nizozemky, které prošly turnajem bez jediné porážky se ve finále střetnou s celkem Itálie.

Reklama

Související témata: