Hlavní obsah

Sir Playboy vyrovnal v Chuchli český klusácký rekord

PRAHA

Předloňský vítěz Ceny Flinta Sir Playboy vyhrál po dramatickém souboji i letošní ročník tohoto klusáckého dostihu. Na dráze v Praze-Chuchli v sobotu pod vedením svého trenéra Ondřeje Goiše dokonce vyrovnal český rekord.

Foto: REUTERS/Phil Noble

Ilustrační foto.

Článek

V dostihu na 1670 metrů se sešlo sedm klusáků. Nejlépe odstartoval právě Sir Playboy, ještě před obloukem se ale dostal do čela favorizovaný Sandonora F, jenž až do cílové roviny diktoval tempo. Zaútočit pak zkusil Tex Diamond, ale nakonec se boj o prvenství zúžil na Sir Playboye a Sandonoru F, který těsně prohrál.

Kilometrovým časem 1:13,5 vítěz vyrovnal český rekord dalšího svěřence Ondřeje Goiše Fritze de Sade, který se po zdravotní přestávce vrátí na dráhu v průběhu sezóny. Za třetím Tex Diamondem už v cíli zela osmidélková propast, čtvrtá doběhla při své premiéře mezi elitou starších klusáků pětiletá klisna US Wowie.

V klání čtyřletých klusáků se v posledním oblouku od soupeřů odpoutal Cool Running a zdálo se, že si běží pro jisté vítězství, ale v cílové rovině přišlo mohutné zrychlení favorita Sir Gilla, který pod vedením Jaromíra Kotáska nakonec triumfoval o čtvrt délky. První čtyři koně v cíli si vylepšili osobní rekordy.

Velký favorit se prosadil i mezi tříletými klusáky. Loňský šampion dvouletých koní Wine And Blues zahájil dostih uprostřed pole, ale ještě před posledním obloukem ho jeho trenér Vjačeslav Šamšurin posunul do vedení. Cílem prolétl zástupce Stáje Viktoria o půl délky před talentovanou klisnou Pettite Privée. Šamšurin měl tak další důvod k oslavě, neboť v průběhu mítinku navíc dosáhl stého vítězství na českém území.

Výsledky:
Cena Flinta JS Konsorcium (tříletí a starší klusáci, 80.000 Kč, 1670 m): 1. Sir Playboy (jezdec a trenér Ondřej Goiš, stáj Relay-JO Levín), 2. Sandonora F, 3. Tex Diamond. Výrok: tuhý boj hlava - 2 1/4 - 8. Kilometrový čas: 1:13,5.
Výsledky rámcových dostihů:
I. Flash One (Klaubenschalk) - William As - Jasan Teč,
II. US Japie DB (Šamšurin) - Rekord Skal - Kings Music,
III. Hawk Diamant (Tihelka) - Well Chipped - Reno,
IV. Wine And Blues (Šamšurin) - Pettite Privée - Perzon Teč,
V. Sir Gill (Kotásek) - Cool Running - Sir Armbro,
VI. Peršan (am. Slavík) - Vesničanka - Harunečka,
VIII. Buffalo Joy (Goiš) - Nino Hammering - Mishano.

Reklama

Související témata: