Hlavní obsah

Skeetař Sychra má bronz ze SP, ale olympiáda mu těsně unikla

ČCHANGWON

Skeetař Jan Sychra obsadil třetí místo v pondělním finálovém souboji na Světovém poháru v korejském Čchangwonu. Ani nejlepší výsledek v SP za poslední dva roky a první medailový po osmi, nestačil osmatřicetiletému českému reprezentantovi k zisku účastnického místa na olympijských hrách v Pekingu. To vybojoval pro Kypr v soutěži stříbrný Antonis Nicolaides.

Foto: PRÁVO

Jan Sychra

Článek

Pro Sychru je to teprve čtvrtá individuální medaile v SP, v roce 1999 vyhrál v Limě, o čtyři roky dříve byl první v Nikósii a druhý v Mnichově. Před dvěma lety právě v Čchangwonu skončil čtvrtý. O takzvaný kvótaplac jej v pondělí připravily chyby v závěrečných třech položkách kvalifikace, v nichž mu uletělo pět terčů. V prvních dvou i ve finálové střelbě byl naopak stoprocentní.

Bronz vybojoval v dodatečném rozstřelu proti Kuvajťanovi Saídovi Almutairímu, oba shodně zaostali o jediný zásah za Nicolaidesem i vítězným Valerijem Šominem. Ruský vicemistr světa slavil rovněž po rozstřelu druhé vítězství v kariéře, to předchozí se mu povedlo před čtyřmi lety. Olympiádu zajistil Rusku už vloni při svém druhém místě na MS v Záhřebu.

Výsledky:
1. Šomin (Rus.) 146 (121+25/2), 2. Nicolaides (Kypr) 146 (122+24/1), 3. Sychra 145 (120+25), ...32. Hutař 115, 58. Málek (všichni ČR) 110.

Reklama