Hlavní obsah

Gymnastky by na mistrovství Evropy chtěly cvičit ve finále

PRAHA

Kvalifikací žen odstartuje už ve čtvrtek v nizozemském Amsterdamu ME ve sportovní gymnastice, kterého se v obou kategoriích zúčastní kvarteto českých reprezentantů. O postup mezi 24 nejlepších ve víceboji budou usilovat Jana Komrsková, Jana Šikulová, Kristýna Pálešová a Nicole Pechancová.

Článek

V pátek začínajícím mužům chybí domácí jednička, protože 22letý Martin Konečný se dosud plně nezotavil po říjnové operaci křížového vazu v koleni a v kvalifikačním šestiboji se tak objeví David Vyoral, Martin Vlk, Petr Smejkal a Michal Boltnar.

„V sobotním finále víceboje bych ráda viděla dvě naše děvčata. V neděli jsou pak na programu boje o medaile na jednotlivých nářadích, v nichž by pod dojmem úspěšných výsledků z letošních Světových pohárů také mohly figurovat naše ženy, především Komrsková na přeskoku a Šikulová na bradlech, kde obhajuje stříbro z loňského evropského šampionátu. Překvapením by mohl být výkon teprve šestnáctileté Pálešové,“ líčí šéfka výpravy Míla Nekvasilová.

Česká republika zasláním přihlášky už také definitivně potvrdila svou kandidaturu na pořádání mistrovství světa ve sportovní gymnastice, které by se v roce 2011 mohlo uskutečnit v pražské Sazka Aréně.

Reklama