Hlavní obsah

Čeští ragbisté podlehli v evropském šampionátu i Španělsku

PRAHA

Ani ve čtvrtém utkání mistrovství Evropy čeští ragbisté neuspěli. V Praze v sobotu podlehli Španělsku 15:42 a výrazně si zkomplikovali boj o udržení v A divizi.

Článek

Hosté udeřili na hřišti Tatry Smíchov hned z prvního útoku. Zadák Sempere již ve druhé minutě po individuální akci položil pětku, navíc Roque přidal z následného kopu dva body. Český tým potom převzal iniciativu a zatlačil hosty na jejich polovinu. Nabídnutou šanci snížit z trestného kopu v sedmé minutě však zhatila tyč, kterou trefil Tomčík. O čtyři minuty později již stejný hráč uspěl a snížil na 3:7.

Český tým pokračoval v tlaku roje, ale po čtvrthodině jej zmrazil Feijoo, když po rychlé akci španělského útoku položil druhou pětku hostů. Za dalších deset minut po dlouhém nákopu k postranní čáře skvěle ve vzduchu zpracoval šišatý míč opět Sempere a hosté rázem vedli 17:3. Domácí naděje oživil po rychle rozehraném trestném kopu důrazný Syrový, když položil pětku a Tomčík se nemýlil z následného kopu. Hosté však ještě do poločasu po akci dvou hráčů položili další pětku a do kabin šli s uklidňujícím náskokem 24:10.

Pykali za chyby

V 50. minutě přidal Syrový druhou pětku, ale to bylo ze strany domácích vše. V poli sice hráli se soupeřem vyrovnanou partii, ale pykali za chyby. Několik slibných akcí promarnili nepřesnou přihrávkou či špatným zpracováním míče. Naopak Španělé těžili z rychlosti a především individuálních dovedností všech hráčů. Přidali další dvě pětky a bezpečně si pohlídali jasné vítězství, které je posunul v tabulce na druhé místo za Gruzii.

"Soupeř byl především rychlejší a vyšlo mu téměř vše. Hodně důležitá pro vývoj zápasu byla inkasovaná pětka hned v prvních sekundách zápasu, po níž jsme již jen dotahovali, ale soupeř si náskok hlídal," řekl gruzínský trenér českého výběru Levan Mgeladze.

"Španělé vyhráli zaslouženě, ve všech situacích si dokázali poradit a orientovat se," poukázal Mgeladze na důležitý rozdíl ve hře obou týmů. "Našim hráčům nemohu v žádném případě upřít bojovnost. S nasazením jsem byl spokojen, ale soupeř byl jednoduše nad naše síly," uvedl trenér.

Česko - Španělsko 15:42 (10:24)
Body: Syrový 10, Tomčík 5 - Roque 17, Sempere 15, Feijoo 10. Rozhodčí: Paterson (Skot.). Diváci: 1200.
Sestava ČR: Šuster (71. Skall), Oswald, Indrák (80. Benda), Voves, Macháček, Kučera, Vondrášek, Žíla, Syrový, Krejčí, Nevický, Tomčík (77. Vokrouhlík), Rohlík, Jursík (72. Schlanger), Brabec.

Reklama