Hlavní obsah

Premiéru dostihové sezóny v Mostě opanoval Normen

MOST

Sobotní premiérový mítink v Mostě ozdobil naprosto suverénním vítězstvím v hlavním dostihu čtyřletý hřebec Normen. Pod vedením žokeje Radka Koplíka porazil v Ceně První dámy České republiky - Jarní ceně města Mostu šest soupeřů zvučných jmen.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Dostihy - ilustrační foto

Článek

Vytrvalecký dostih se odehrával ve velmi pomalém tempu, které se viditelně zrychlilo až v posledním oblouku. V cílové rovině ukázal vítěz loňského Slovenského derby a druhý z Českého derby Normen všem soupeřům záda, jako jediný se s ním pokoušel držet Taminos Love, který se ale nakonec musel smířit se sedmidélkovou porážkou. Až o osm délek zpět doběhl na třetím místě Night Express, který loni patřil k nejlepším vytrvalcům v Polsku.

Tým okolo vítězného Normena - žokej Radek Koplík, trenér Zdeno Koplík a majitel stáje YOKO převzali čestné ceny z rukou manželky prezidenta Livie Klausové.

Mezi kandidáty na letošní České derby se v Ceně společnosti Alta s jistotou prosadil svěřenec trenéra Čestmíra Olehly Savignon, který pod vedením Martina Srnce zvítězil o půldruhé délky. Druhé místo za loni špičkovým polským dvouletkem získal teprve podruhé v životě startující Terracon, který o půl délky pokořil mnohem ostřílenějšího Priory Baye. Mostecké odpoledne bylo úspěšné pro mladou žokejku Ivu Miličkovou, která dokázala jako jediná zvítězit dvakrát.

Výsledky:
Cena První dámy České republiky - Jarní cena města Mostu (čtyřletí a starší koně, 220.000 Kč, 2450 m):
1. Normen (žokej Radek Koplík, trenér Zdeno Koplík, stáj YOKO), 2. Taminos Love, 3. Night Express. Výrok: velmi lehce 7 - 8 - 2.
Výsledky rámcových dostihů:
I.: Charlene (ž. Miličková) - Rabbit Montjeu - Ilion.
II.: Dandys (ž. Rája) - Thornbury - Vademecum.
III.: Barwick (ž. Luka) - Kasjer - Madvil.
IV.: Lex (ž. Miličková) - Meritamon - Stelarita.
V.: Savignon (ž. Srnec) - Terracon - Priory Bay.
VII.: Wirtena (ž. Janáček) - Baya Blue - Tititaka.
VIII.: Super Bleu (am. Váňa) - Labrador - Cheers for Chiara.

Reklama

Související témata: