Hlavní obsah

Judista Klammert vypadl na MS ve 3. kole, Petr prohrál ve druhém

Judista David Klammert vypadl na mistrovství světa ve třetím kole kategorie do 90 kilogramů. Na šampionátu v Tokiu prohrál v nastavení s neoblíbeným Švýcarem Cirilem Grossklausem. Další český reprezentant v této kategorii Jiří Petr skončil ve druhém kole po porážce od světové čtyřky Mammadaliho Mehdijeva z Ázerbájdžánu.

Foto: Český svaz juda

Český judista David Klammert vypadl na mistrovství světa ve třetím kole kategorie do 90 kilogramů.

Článek

Klammert, který se před dvěma lety blýskl devátým místem na MS v Budapešti, měl v prvním kole volný los a ve druhém si poradil s Inikim Uerou z tichomořského ostrůvku Nauru. Ve třetí minutě ho porazil na ipon.

Pak ale pětadvacetiletého českého reprezentanta čekal Švýcar Grossklaus, kterého ve čtyřech předchozích zápasech nedokázal porazit. Naposledy s ním prohrál v červnu v osmifinále Evropských her. Tentokrát se držel dlouho, ale ve druhé minutě prodloužení nezachytil soupeřův útok bezprostředně po přerušení a Grossklaus vyhrál na ipon.

Petr na favorita nestačil

Druhý český zástupce v této kategorii Petr porazil v prvním kole na ipon Lotyše Davise Dudu. V duelu s favorizovaným Mehdijevem, který letos získal bronz na Evropských hrách, ale už neuspěl. Od třetí minuty prohrával na wazari a dvě sekundy před koncem ázerbájdžánský favorit ukončil druhým wazari zápas před limitem.

Na šampionátu nastoupí ještě dva Češi. V sobotu to budou největší medailová naděje Lukáš Krpálek v kategorii nad 100 kg a dvacetiletá Markéta Paulusová v nejtěžší ženské kategorii nad 78 kilogramů. Turnaj v kolébce juda je generálkou na olympijské hry, které se za rok uskuteční právě v hale Budókan.

Mistrovství světa v judu v Tokiu:
Muži:
Do 90 kg:
1. Van 't End (Niz.)
2. Mukai (Jap.)
3. Majdov (Srb.) a Clerget (Fr.)
...Klammert vyřazen ve 3. kole, Petr (oba ČR) vyřazen ve 2. kole.
Ženy:
Do 70 kg:
1. Gahieová (Fr.)
2. Timová (Portug.)
3. Pinotová (Fr.) a Conwayová (Brit.).

Reklama