Hlavní obsah

Boxery Kraje a Konečného čekají titulové zápasy v Mariboru

Přední české profesionální boxery Lukáše Konečného a Rudolfa Kraje čekají 12. června titulové zápasy na galavečeru Eurofighter, který se uskuteční ve slovinském Mariboru. Konečný bude proti Ukrajinci Romanu Džurmanovi obhajovat pás pro interkontinentálního šampióna organizace WBO v superwelterové váze, Kraj se pokusí udržet titul interkontinentálního mistra asociace WBO v těžké váze.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Český boxer Rudolf Kraj (vpravo)

Článek

Konečnému se tak splní přání utkat se s Džurmanem, kterého viděl boxovat v únoru v Praze proti Patriku Hruškovi a hned poté uvedl, že by se s ním rád utkal sám. "Věřím, že mi bude stylově sedět, a navíc by to mohl být i divácky zajímavý zápas," řekl v úterý Konečný ČTK.

Džurman v Praze vyhrál 2:1 na body, podle českého boxera však zřejmě nepodal svůj standardní výkon. "Asi Patrika trochu podcenil, což je pro mě varováním. Původně jsem si myslel, že bych ho porazil před limitem, ale to se zatím ještě nikomu nepodařilo," poukázal člen německé stáje SES Ulfa Steinfortha na fakt, že ukrajinský boxer prohrál pouze třikrát a vždy na body.

Pro devětadvacetiletého Konečného bude vystoupení v Mariboru 37. zápasem v profesionálním ringu, prohrál zatím pouze dvakrát. O dva roky starší Džurman má na kontě o jedenáct duelů méně, aktuálně je držitelem českého mezinárodního titulu a pásu organizace GBU. Nejlepší je i doma na Ukrajině. "Je to technický a kondičně dobře vybavený boxer," dodal na jeho adresu Konečný.

Kraj bude obhajovat neporazitelnost v profiringu 

Ve Slovinsku by se měl představit i Kraj, který se utká s Konstantinem Semerdžijevem z Bulharska. Stříbrný medailista z olympiády ze Sydney ještě v profiringu neprohrál a za tři týdny bude usilovat o své dvanácté vítězství. Pětatřicetiletý soupeř však patří mezi zkušené boxery: na kontě má 33 zápasů, z kterých 24 vyhrál. Podle všech žebříčků by však měl být favoritem duelu Kraj.

Stejně jako v minulosti bude galavečer, na kterém by se mohl představit i třetí český boxer Ladislav Kutil, vysílat stanice Eurosport. Jisté je, že v přímém přenosu bude titulový duel domácího Jana Zavecka, v předposledním zápase akce by se poté měl představit Kraj nebo Konečný.

Reklama

Související témata: