Hlavní obsah

Wales - Gruzie 43:14Princova družina začala ve velkém stylu! Další z favoritů se ujal své role

Tokio
Aktualizováno

Přišla chvilka pro prince Williama. Urozený patron a velký příznivec ragbistů Walesu je zase ve svém živlu. Jeho chasníci si letos triumfem v tradičním Six Nations podmanili Evropu a teď jako poslední z velkých favoritů vstoupili do turnaje mistrovství světa v Japonsku. Gruzii podle očeklávání porazili hladce 43:14. Wales od začátku zápasu demonstroval svou sílu.

Foto: Issei Kato, Reuters

Ragbisté Walesu slaví pětku Jonathana Daviese v utkání s Gruzií.

Článek
Fotogalerie

Sebevědomí jim nechybí, pochopitelně. Pod vedením Warrena Gatlanda, trenéra z Nového Zélandu, si získali patřičný respekt.

Ragbisté Walesu letos vyhráli Six Nations bez ztráty bodu, takže získali v tradičním Mistrovství šesti národů uznávaný Grand Slam a také Triple Crown pro vládce britské čtyřky.

Teď narazili v premiéře šampionátu na Gruzii. Jejich skupinu D otevřelo utkání, v němž favorizovaná Austrálie porazila Fidži 39:21.

Tým Walesu je v Japonsku nesmírně populární. Na jeho trénink dorazilo neuvěřitelných 15 tisíc domácích fanoušků, a ještě pořízkům zazpívali jejich hymnu...

Favorit se jasně prosadil. Hned od začátku si vybudoval patřičný náskok. Gruzínci se sice před přestávkou vzpamatovali, zabodovat ovšem dokázali až ve druhé půli. Wales nakonec zvítězil 43:14 a připsal si tak plný počet pěti bodů.

MS v ragby - skupina D:
Wales - Gruzie 43:14 (29:0)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články