Hlavní obsah

Skateboardingové MS vyhráli Američan Huston a Brazilka Rosaová

Sao Paulo

Skateboardingové mistrovství světa v olympijské disciplíně street v Brazílii vyhráli Američan Nyjah Huston a domácí Pamela Rosaová. Ani jeden z českých závodníků v Sao Paulu neprošel kvalifikací. Nejblíže postupu do čtvrtfinále šampionátu byl Maxim Habanec, který po kvalifikačních jízdách skončil osm pozic pod čarou a celkově obsadil 46. místo.

Foto: Amanda Perobelli, Reuters

Skateboardingové mistrovství světa v olympijské disciplíně street v Brazílii vyhráli Američan Nyjah Huston.

Článek

"Kvalifikace byla nejtěžším postupem z celého závodu. Konkurence byla obrovská a finále bylo jako z jiné planety," řekl ČTK předseda České asociace skateboardingu Jan Lankaš.

Jan Navrátil byl 64., o tři příčky za ním skončil Tomáš Vintr, jenž startoval na divokou kartu. Martin Pek obsadil 79. místo. Podle Lankaše si Češi v bojích o postup na olympijské hry v Tokiu 2020, kde bude mít skateboarding premiéru, nepolepšili, ani výrazně nepohoršili. Navíc kvalifikační období ještě není ani v polovině.

Foto: Amanda Perobelli, Reuters

Američan Nyjah Huston

"Z každé země mohou na olympiádu jen tři závodníci. Když se podíváte na počty amerických a brazilských jezdců (v žebříčku), je to podstatné číslo. Plus v sobotu se budou rozdávat body na mistrovství republiky a v říjnu je v Rusku mistrovství Evropy," uvedl Lankaš.

Huston ve vyrovnaném finále o pouhé tři desetiny bodu porazil Japonce Juta Horigomeho, bronzovou medaili získal Portugalec Gustavo Ribeiro. Rosaová ovládla finálovou jízdu krajankou Rayssou Lealovou a Aori Nišimuraovou z Japonska.

Reklama

Související témata:
Street