Hlavní obsah

V Praze v pondělí začne Světový pohár softbalistů

PRAHA

Do Prahy se sjela světová špička mužského softbalu. Na premiérovém ročníku Světového poháru se v krčském areálu od pondělí do neděle představí například Američané, Dánsko, Japonci nebo Venezuela. Tři zápasy nové soutěže uvidí také Havlíčkův Brod.

Článek

Pro český národní tým, který je čtyřnásobným mistrem Evropy, bude turnaj vrcholem letošní sezóny. "Japonsko, USA i Venezuela se představí na Starém kontinentě vůbec poprvé. Můžeme se těšit na tři softbalové školy - asijskou, severoamerickou a latinskoamerickou," řekl spolupracovníkovi ČTK předseda České softbalové asociace Gabriel Waage.

Chybět budou úřadující mistři světa z Nového Zélandu, kteří sice rovněž dostali nabídku, ale start nakonec odmítli. Několik novozélandských hráčů ale působí v nizozemském celku DeMo EHS, za který mimo jiné nadhazuje Američan Doug Gilis.

Přijede také Tenerife, jež má v kádru převážně jihoamerické softbalisty, a další španělský tým Santa Isabel Zaragoza. Domácí softbal má v devítičlenné soutěži zastoupení ještě ve výběru Prague Stars, složeném z předních hráčů české ligy, kteří jsou adepty reprezentace.

Hraje se systémem každý s každým, čtyři týmy postoupí do víkendového play-off. Finále Světového poháru je na programu v neděli 24. června od 17:30. Celkem pět zápasů z turnaje odvysílá sportovní kanál České televize.

Reklama

Související témata: