Hlavní obsah

Mistr světa Ondra se vrátil do SP úspěšnou kvalifikací

Úřadující mistr světa v lezení na obtížnost Adam Ondra se vrátil do seriálu Světového poháru úspěšnou kvalifikací v Kranji. Do nedělního semifinále postoupil z děleného prvního místa, v obou cestách dolezl jako jeden z pěti závodníků až na vrchol. Z kvalifikace prošli také další dva Češi Martin Stráník a Jakub Konečný.

Foto: Lukáš Bíba

Adam Ondra zdolává další obtížný úsek

Článek

Brněnský rodák Ondra před šesti týdny potřetí vybojoval světové zlato v lezení na obtížnost, ale na šampionátu v Japonsku se mu hlavní disciplína kombinace nepovedla a zatím nemá jisté místo na olympijských hrách v Tokiu. V listopadu bude mít v Toulouse další šanci. V Kranji dnes roli favorita a pátého muže v hodnocení disciplíny v SP naplnil.

"Byl jsem pár dnů doma, připravoval se v hale a podnikal krátké výlety do Moravského krasu. Tam se mi povedl druhý přelez Ghost Rider 8C od Martina Stráníka," napsal Ondra na instagramu ke zdolání převislého osmimetrového boulderu.

Ve Světovém poháru budou po Slovinsku následovat ještě dva závody v Asii. Ondra letos vyhrál červencový díl v Chamonix a celkově skončil druhý v seriálu SP v boulderingu.

Reklama