Hlavní obsah

Boxer Adámek se mistrem EU nestal, prohrál s Italem Brancalionem

CHOMUTOV

Profesionální boxer Tomáš Adámek nezískal titul mistra Evropské unie v polotěžké váhové kategorii. Český boxer ve čtvrtek v chomutovské Městské sportovní hale prohrál 1:2 na body s Italem Antoniem Brancalionem, jenž tak obhájil pás pro šampióna. Sedmadvacetiletý Adámek v jedenáctém duelu mezi profesionály odešel z ringu poprvé jako poražený.

Článek

Adámek byl v prvních kolech lepší, v třetí tříminutovce dokonce Brancalione několikrát hledal pohledem trenéra, aby mu poradil jak na soupeře. Český boxer totiž vycházel ze zabezpečeného krytu a jeho kontry byly přesné. V polovině zápasu díky tomu vedl o několik bodů a byl na nejlepší cestě ke splnění svého cíle.

Italský rohovník, jenž byl na evropském žebříčku této organizace EBU-EU o jedno místo před královéhradeckým rodákem, se snažil duel zvrátit svým pohybem, většinou mu však chyběly přesné údery. Podle bodování rozhodčích však byl nakonec přece jen lepší, třebaže konečný verdikt zhruba tisícovku fanoušků v hledišti notně překvapil a jistý svou výhrou si podle všeho zdaleka nebyl ani sám Brancalione.

"Ital je zkušený boxer, ale myslím si, že jsem byl lepší. V prvních kolech jsem byl podle mého lepší, prostředek byl vyrovnaný. Brancalione zápas kouskoval a řekl bych, že mohl být i napomínaný. Navíc dvakrát úmyslně vyplivl chránič. Vyšel mi i závěr, poslední dvě kola, ale nestačilo to," uvedl zklamaný Adámek, jenž se stejně jako lidé z jeho okolí pozastavil nad bodovým hodnocením rozhodčích. Dva viděli vyhrát těsně Itala (115:114), zatímco třetí výrazně českého boxera (117:111).

Reklama