Hlavní obsah

Softbalová extraliga vrcholí: přelstí nováčci z Břeclavi nakonec Žraloky?

Nikdo jim tu situaci nezávidí. Ale sen o triumfu ještě pořád žije. Softbalisté Locos Břeclav prohrávají se Žraloky Ledenice ve finále 0:2 na zápasy a už po tomto víkendu může být o letošním králi domácí extraligy jasno. Série, která se hraje na tři vítězné zápasy, pokračuje sobotním duelem v Ledenicích. „Naším hlavním cílem je finále prodloužit a dostat se v neděli na náš stadion," vidí první jasný úkol Dušan Borbély, trenér Locos Břeclav. Jeho tým se jako první nováček v historii dostal do finále.

Foto: Czech Softbal

Softbalová senzace: nováčci z Břeclavi jsou v extraligovém finále

Článek

Břeclavský tým už má pro mnohé fanoušky splněno postupem do finále. Když už je ale titul tak blízko, chce se porvat o další historickou metu. První dva duely však ovládli Žraloci. Vyhráli 8:3 a 8:1 a pasovali se do role jasného favorita. „Tento poslední schod je opravdu nejvyšší. Je jasné, že bojujeme proti nejlepšímu pálkařskému týmu, každou chybičku dokážou potrestat," uznal trenér Borbély.

Žraloci odpálili tři homeruny, celkem si připsali 14 úspěšných odpalů. „Asi se projevila určitá nervozita u hráčů, bohužel jsme vytvářeli chyby v obraně, což se nám v předchozích zápasech play off nestávalo," doplnil.

Nejúspěšnějším pálkařem je zatím ledenický Patrik Kopečný, který zaznamenal tři úspěšné odpaly a zařídil pro tým tři body. „Soustředíme se na sebe, abychom hráli dobře. To je náš úkol číslo jedna. A že jsme dobře pálili? Chceme v tom pokračovat," prohlásil Jaroslav Korčák, trenér Žraloků, jehož tým může slavit první klubový titul.  „My to máme tak, že nejdůležitější okamžik je první nadhoz v zápase. Další nejdůležitější věcí je druhý nadhoz. A pak třetí... Nenecháme se strhnout celkovým pohledem, že jde o titul," upozornil Korčák.

V sobotu, kdy se hraje od 15:00, do extraligového finále nastoupí za Ledenice Patrik Kolkus. Legendární softbalový pálkař první víkend vynechal, protože byl v USA. Případný nedělní duel by se hrál od 13:30 v Břeclavi.

Reklama