Hlavní obsah

Skeetař Tomeček byl ve finále SP čtvrtý, Nýdrle šestý

Al Ajn/Praha

Skeetař Jakub Tomeček obsadil čtvrté místo ve finále Světového poháru v brokové střelbě, Tomáš Nýdrle byl v Al Ajnu šestý. Po skvěle zvládnuté kvalifikaci se českým střelcům ve Spojených arabských emirátech nepodařilo udělat medailovou tečku za sezonou, v níž se Nýdrle stal mistrem světa a Tomeček evropským šampionem.

Foto: Petr Luštický

Jakub Tomeček

Článek

Tomeček i Nýdrle v dvoudenní kvalifikaci minuli každý jen jeden ze 125 terčů a postoupili do šestičlenného finále. V něm po dvaceti ranách vypadl jako první lídr světového žebříčku Nýdrle, který udělal dvě chyby. Tomeček jej následoval o dvě vyřazovací kola později s dvěma minelami ze 40 ran.

Soutěž vyhrál Ital Luigi Lodde, dvojnásobný mistr Evropy trefil všech 60 terčů a vyrovnal světový rekord. Američan Vincent Hancock, dvojnásobný olympijský vítěz a čtyřnásobný mistr světa, s ním ztratil krok až při 54. ráně a o jeden zásah skončil druhý. Tomečka porazil ještě Egypťan Azmí Mahalba.

V trapu obsadil další letošní český mistr Evropy Jiří Lipták 12. místo, od postupu do finále jej dělily čtyři trefy. Zvítězil aktuální vicemistr světa Mauro de Filippis z Itálie.

Finále SP ve sportovní střelbě z brokových zbraní v Al Ajnu (SAE):
Muži:
Skeet:
1. Lodde (It.)60 - vyrovnaný světový rekord
2. Hancock (USA)59
3. Mahalba (Eg.)
4. Tomeček
...6. Nýdrle (oba ČR).
Trap:
1. De Filippis (It.)44
2. Alipov (Rus.)41
3. Fernández (Šp.)
...v kvalifikaci 12. Lipták (ČR)
Ženy:
Skeet:
1. Wej Meng (Čína)59 - světový rekord
2. Hillová (Brit.)55
3. Englishová (USA).
Trap:
1. Skinnerová (USA)43
2. Scanlanová (Austr.)
41, 3. Iezziová (It.).

Reklama