Hlavní obsah

Softbalistky z Ledenic pádí za zlatým hattrickem. Eagles vysílají do boje nejlepší extraligovou pálkařku

Ledenice

Za historickým triumfem a zlatým hattrickem vyráží softbalistky Žraloků Ledenice do víkendové finálové série. V cestě jim stojí Eagles Praha v čele s nejlepší letošní extraligovou pálkařkou Eliškou Thomsonovou. To hráčky z Ledenic spoléhají zase na Veroniku Peckovou, elitní evropskou nadhazovačku. Úřadující šampionky se navíc po nedělní vysoké výhře 13:1 ujaly vedení 1:0 na zápasy. V sobotu bude finále pokračovat od 14:00 v Ledenicích, v neděli pak na stejném hřišti od 13:00.

Foto: ČSA

Softbalistky z Ledenic pádí za zlatým hattrickem.

Článek

Mohou se stát baštou tuzemského softbalu. Před pár dny totiž Žraloci Ledenice poprvé v historii ovládli mužskou extraligu, když si ve finále hladce poradili s Locos Břeclav. Tuto neděli mohou na stejném hřišti slavit také softbalistky z jihočeského města. Podobný kousek se naposledy na klubové scéně podařil v roce 1988, když dvakrát triumfovaly týmy Eagles Praha. „Chceme zlatý double, je pro nás obrovskou motivací," potvrdila Jana Borovková, která titul s kolegy z týmu oslavila. „Ale opravdu jen decentně. Snad na konci sezony propukne ještě větší party."

Softbalistky z Ledenic se z celkového triumfu radovaly v předchozích dvou letech. Ke zlatém hattricku vykročily navíc suverénním způsobem. V neděli na hřišti Eagles se doslova rozpálily. „Daly jsme dvanáct bodů v jedné směně, což se nám povedlo naposledy asi v žákovských kategoriích. Nečekaly jsme, že to bude tak jednoznačné. Rozhodně si ale nemyslíme, že další zápasy budou mít stejný průběh," smála se Borovková, která zařídila v úvodním duelu pět bodů.

Největší zbraní Ledenic je však Veronika Pecková, reprezentační nadhazovačka. Ta v této sezoně předvedla 140 strikeoutů, což je suverénně nejvyšší počet.

Hráčky Eagles se na Peckovou připravují. A hledají způsoby, jak ji zastavit. „Její nadhozy jsou komplikované, je totiž hodně vysoká a dokáže u toho efektivně poskočit dopředu. Místo toho, aby házela ze třinácti metrů, tak míček vysílá z 11,5 metru," všimla si Eliška Thomsonová z Eagles Praha.

Pomoci má však tréninkový stroj, který simuluje rychlost Peckové. „Ta se pohybuje kolem 105 kilometrů v hodině, což jsou nejrychlejší nadhozy naší ligy. Věřím, že se nám podaří prolomit jejich obranu," vyhlásila Eliška Thomsonová, která v letošní sezoně předvedla 48 úspěšných odpalů a 7 homerunů, čímž je v současné době nejlepší pálkařkou.

„Jsem ráda, že se mi daří. Před sezonou jsem se individuálně připravovala pětkrát týdně a zkoušela různé psychologické postupy. Zaměřila jsem se sama na sebe a na pocit před nadhozem. Vyplatilo se to," popisovala Thomsonová z pražské Krče, která ovládla domácí extraligu od roku 1993 již osmkrát. Pro další triumf budou muset softbalistky z Eagles průběh otočit a prodloužit sérii do dalšího víkendu.

Reklama