Hlavní obsah

Češi vystříleli evropské zlato v neolympijské pušce na 300 metrů

GRANADA

Čeští střelci Tomáš Jeřábek, Luboš Opelka a Milan Mach získali ve středu zlatou medaili v družstvech na mistrovství Evropy v neolympijské disciplíně standardní velkorážní pušce 3x20 ran na 300 metrů. Tři body jim ve španělské Granadě chyběly ke světovému rekordu, o devět ale výkonem 1748 zlepšili národní rekord. Všichni se také kvalifikovali do čtvrtečního závodu jednotlivců.

Foto: PRÁVO

Ilustrační fotografie

Článek

Trenér Milan Bakeš, držitel několika medailí v této disciplíně, byl velmi spokojený. "Kluci byli průběžně pořád nahoře, ale mohlo přijít pár devítek jako ve velkorážní pušce vleže a bylo by po nadějích. Zvládli to však excelentně," řekl spolupracovníkovi ČTK.

Po první eliminační skupině české družstvo vedlo. Jeřábkovi, který střílel odpoledne, však už pofukoval nepříjemný vítr. "Nezačal jsem dobře, v prvních pěti ranách vleže jsem udělal tři devítky. Naštěstí jsem se rychle srovnal a dál už střílel bez problémů. Vstoje jsem poprvé v životě na velkých závodech střílel bez osmičky," radoval se.

Když zvládl i polohu vkleče, začal věřit, že medailové místo udrží. Na ME v Granadě už byl potřetí úspěšný, dříve získal zlato v libovolné malorážce vleže a místo na olympiádě v Pekingu v malorážce na 3x40 ran.

Za velkých technických problémů s vrhacím zařízením a v postupně sílícím větru začala broková disciplína skeet. Z českých reprezentantů si zatím nejlépe vede Jan Sychra, který ani jednou neminul a po dvou sériích má na kontě 50 úspěšných zásahů.

Reklama