Hlavní obsah

Puškař Opelka vybojoval bronz na mistrovství Evropy

Střelec Luboš Opelka vybojoval na mistrovství Evropy ve španělské Granadě bronzovou medaili v disciplíně standardní velkorážní puška 3x20 ran na 300 metrů. Den po zisku týmového titulu jej přitom v neolympijské disciplíně dělil pouhý bod od zlata, které vybojoval zkušený Slovinec Rajmond Debevec. Stříbro získal jen díky lepší závěrečné položce Rakušan Thomas Farnik.

Článek

Naopak dalšímu členovi zlatého družstva Tomáši Jeřábkovi chyběl po třípolohové střelbě jediný bod na stupně vítězů. Čeští reprezentanti na šampionátu získali už patnáct medailí.

"V poloze vleže jsem dal devítku až poslední ránou, ostatní byly desítky. Vstoje jsem udělal solidních 191 bodů, a když jsem zaklekl k posledním dvaceti ranám, najednou jsem si uvědomil, jak blízko mám k medaili. Ale i to, že mne jedna devítka navíc může poslat daleko za stupně vítězů," popsal bronzový medailista cestu k medaili spolupracovníkovi ČTK. "Nakonec jsem nervozitu vcelku zvládl a přidal dalších 197 bodů," dodal.

Po druhém dnu soutěže v brokové disciplíně skeet je ve hře o pět účastnických míst na olympijských hrách v Pekingu ještě deset kandidátů a mezi nimi Jan Sychra na průběžném sedmém místě. Silný vítr dnes nikomu nedopřál sestřelit všechny terče a Sychra dopoledne i odpoledne jednou chyboval, naposledy mu silný nárazový vítr sfoukl k nohám terč na třetím stanovišti při dvojstřelu.

Leoš Hlaváček udělal v první sérii chybu na nejobtížnějším čtvrtém stanovišti, odpoledne mu ulétl hned první terč. Po středečních chybách je ale na 19. místě venku z boje o šestičlenné finále. Medailové naděje družstva zhatil Aleš Hutař, který dnes nejprve minul dva terče a odpoledne dokonce tři.

V pátek je na programu poslední položka 25 ran a finále. Z juniorů se udržel v boji o medaili Tomáš Nýdrle, kterému dnes uletěly jen dva terče a je devátý s jednobodovou ztrátou na druhého.

ME ve sportovní střelbě:
Standardní velkorážní puška mužů 3x20 ran:
1. Debevec (Slovin.) 585, 2. Farnik (Rak.) 584, 3. Opelka 584 (ČR), ...6. Jeřábek 583, 15. Mach (oba ČR) 578.

Reklama