Hlavní obsah

Pořádná dávka adrenalinu a atmosféra, která nemá obdoby. V Praze lítají třísky a piliny, hostí MS dřevorubců

Praha

Silní chlapi z celého světa. Jejich pily a sekery v akci. Praha hostí mistrovství světa v dřevorubeckých sportech. Šampionát, který byl dlouho dopředu vyprodaný. V pražském Průmyslovém paláci vládne atmosféra, kterou tento sport snad ještě nezažil. „Atmosféra lepší než kdekoliv jinde. Říkají nám to i z ostatních zemí,“ potvrzuje nejzkušenější člen českého týmu Martin Komárek.

Skvělé výkony a skvělá atmosféra na MS dřevorubců v PrazeVideo: Sport.cz

 
Článek

Světový šampionát odstartoval soutěží družstev. Probíhala vyřazovacím způsobem. Český tým ve složení Martin Komárek, Martin Roušal, Leoš Klíma, Matyáš Klíma a Jan Holub obsadil v nabité konkurenci páté místo a potvrdil, že patří mezi nejlepší evropské celky. Ve čtvrtfinále nestačil na nakonec bronzové Američany. „Čas, kterého jsme proti nim dosáhli, je super (57,34). Určitě se nemáme za co stydět. Jsem na nás hrdý," říká český reprezentant Martin Roušal.

O zlato se poprali Austrálie a Nový Zéland. Těsné vítězství nakonec vybojovali Australané a obhájili tak loňský titul. I všichni finalisté chválili atmosféru v Praze. „Získat zlato v takovém úžasném prostředí, co víc si můžeme přát?" nechal se slyšet Australan Brad De Losa. „Titul nám sice nevyšel, ale musím říct, že publikum bylo absolutně nejlepší, jaké jsem kdy na závodech zažil. Prostě neskutečné," doplnil Novozélanďan Kyle Lemon.

Foto: Sport.cz

Atmosféra na MS dřevorubců v Praze

Na výkony silných chlapů i na atmosféru, která v Praze během mistrovství světa panuje, se podívejte v našem videu.

Reklama

Související témata: