Hlavní obsah

Frintová je popáté za sebou českou triatlonovou královnou

Popáté v řadě byla královnou českého triatlonu zvolena Vendula Frintová. Vítězka závodu Světového poháru v Karlových Varech a pátá žena z evropského šampionátu převzala ocenění během slavnostního večera v Čestlicích. Na druhém místě skončil Tomáš Řenč, který letos dokázat stanovit nový český rekordní čas na trati dlouhého triatlonu. Třetí příčku obsadila Radka Kahlefeldt-Vodičková, celková vítězka série Challenge.

Foto: CITY TRIATLON Karlovy Vary/Ondřej Kalmán

Triatlonistka Vendula Frintová na archivním snímku.

Článek

V anketě hlasovali zástupci klubů, trenéři, novináři a členové vedení České triatlonové asociace. "Děkuji za toto ocenění. Letos se v anketě sešlo mnoho vynikajících výsledků, a to i v jiných odvětvích triatlonu, proto si této ceny nesmírně vážím," uvedla Frintová, která už si zajistila účast na olympijských hrách v Tokiu.

Trenérem roku se rovněž popáté za sebou stal Luboš Bílek.

Novým předsedou České triatlonové asociace (ČTA) byl zvolen Antonín Bauer. Ten dosud pracoval jako generální sekretář asociace a po rezignaci předchozí předsedkyně Lenky Kovářové na konci loňského roku byl statutárním zástupcem ČTA. O jeho zvolení dnes rozhodla valná hromada v Čestlicích.

Anketa o nejlepší české triatlonisty roku
Král triatlonu 2019:
1. Vendula Frintová
2. Tomáš Řenč
3. Radka Kahlefeldt-Vodičková
Trenér roku:
Luboš Bílek
Mládežnický trenér roku:
Jan Vaněk
Talent roku:
Radim Grebík
Hvězda Facebooku:
František Schoval
Cena fair play:
Jindřich Králík

Reklama