Hlavní obsah

Ondra čtyři týdny před kvalifikací na OH vyhrál domácí šampionát

Sportovní lezec Adam Ondra čtyři týdny před olympijskou kvalifikací ve francouzském Toulouse vyhrál domácí šampionát v lezení na obtížnost. Mistr světa a vítěz Světového poháru v této disciplíně dnes ve vysočanském centru BigWall potvrdil roli favorita a porazil Jakuba Konečného a Martina Stráníka.

Foto: Sport.cz

Adam Ondra mohl být se svým výkonem spokojen

Článek

Ondra, který se na OH 2020 nekvalifikoval ze srpnového mistrovství světa, je v plném tréninku na další boj o olympiádu. Tam bude závodit v kombinaci obtížnosti, boulderingu a rychlosti. Dnes se českým fanouškům představil ve své nejsilnější disciplíně.

"Bral jsem to jako příjemné přerušení tréninkové rutiny na nadcházející kvalifikační závod v Toulouse. Bylo to pro mě hodně důležité i z psychologického hlediska, chtěl jsem se cítit na tomhle závodě opravdu dobře," popisoval.

I když ještě cítil únavu z tréninku, který byl v posledních dvou týdnech poměrně intenzivní, předvedl dobré výkony. Pochvaloval si, že mu doma vyrostla kvalitní konkurence. "Bylo příjemné, že zatímco před pár lety to bylo jasnější a jednoznačnější, letos byli dva největší soupeři Jakub Konečný a Martin Stráník ve skvělé formě. Naštěstí se mi podařilo zalézt dobře a spadnout ve finále těsně pod topem, takže určitě radost," dodal.

Mezi ženami získala svůj první český titul Eliška Adamovská. Další medailové pozice obsadily Michaela Smetanová a Nikola Králíková.

Reklama