Hlavní obsah

Kubánští sportovci z obavy před útěky předčasně opustili Rio

RIO DE JANEIRO

Pravděpodobně obavy z hromadných útěků kubánských sportovců přiměly vedení výpravy k nenadálému návratu z Panamerických her v Brazílii. Kubánci podle zahraničních médií překotně vyklidili dějiště den před slavnostním zakončením poté, co se v Riu de Janeiro rozšířily informace o možné masové emigraci dalších reprezentantů.

Článek

Média spekulují, že příkaz k předčasnému návratu vydal přímo bratr Fidela Castra Raúl, který formálně zastupuje nemocného vůdce v řízení ostrovní země. Více než dvě stovky sportovců tak byly v sobotu přepraveny autobusy na letiště, kde na ně čekal kubánský speciál. Přesun byl tak rychlý, že kubánští volejbalisté museli oželet i převzetí bronzových medailí; po finálovém triumfu Brazílie nad USA zůstalo jejich místo na stupních vítězů prázdné.

Během sportovní akce v Brazílii uprchli od výpravy špičkoví boxeři Guillermo Rigondeaux a Erislandy Lara, kteří už dokonce podepsali profesionální smlouvy s německou stájí Arena, a házenkář Rafael Capote, jenž má prý namířeno do brazilského klubu Santo Andre. Jako poslední zmizel beze stopy trenér moderních gymnastek Lazaro Lamelas Ramirez.

Reklama

Související témata: