Hlavní obsah

Obhájce Davyděnko nedohrál druhé kolo turnaje v Sopotech

SOPOTY

Ruský tenista Nikolaj Davyděnko neobhájí titul na turnaji v polských Sopotech. Nejvýše nasazený hráč ve čtvrtek ve třetí sadě vzdal zápas druhého kola s Argentincem Martinem Vassallem Arguellem.

Článek

Davyděnko vyhrál úvodní set bez problémů 6:2, ale druhou sadu poměrem 3:6 ztratil a za stavu 1:2 ve třetím dějství usoudil, že už není schopen pokračovat. Jihoameričan tak postoupil do čtvrtfinále antukového turnaje s dotací 425 000 eur, v němž se utká se Španělem Albertem Montaňésem.

V divokém zápase s belgickým tenistou Stevem Darcisem si zajistil čtvrtfinálovou účast druhý nasazený Tommy Robredo. Šokující vítěz turnaje v Amersfoortu, kde Darcis nedávno triumfoval jako hráč třetí světové stovky, vyhrál první set 6:1. Ve druhé sadě mu však španělský favorit nadělil "kanára" a rozhodující třetí set pro sebe rozhodl Robredo v poměru 7:5

Výsledky:
Dvouhra - 2. kolo:
Vassallo Arguello (Arg.) - Davyděnko (1-Rus.) 2:6, 6:3, 2:1 skreč, Montaňés (Šp.) - Zabaleta (Arg.) 4:6, 6:3, 7:5, Robredo (2-Šp.) - Darcis (Belg.) 1:6, 6:0, 7:5, Koubek (Rak.) - Vliegen (Belg.) 6:2, 3:6, 6:4.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Kubot, Marach (3-Rak.) - Bednarek, Škoch (Pol./ČR) 6:1, 7:6 (7:2).

Reklama

Související témata: