Hlavní obsah

Největší ostuda v historii, šílel expert. Co se ve slavné soutěži stalo?

Kopance, rány pěstí nebo i přilbou do hlavy. Ostrá rvačka hráčů amerického fotbalu v duelu mezi týmy Cleveland Browns a Pittsburgh Steelers udělala slavné soutěži NFL pořádnou ostudu. „Byla to jedna z nejhorších věcí, jakou jsem v profesionálním sportu viděl," hodnotil bitku hráčů Joe Buck, televizní expert na americký fotbal.

Foto: Ken Blaze, Reuters

Ostuda v NFL! Hráči Pittsburghu Steelers se porvali se soupeřem, kterým byl Cleveland Browns. Došlo na kopance, rány pěstí i úder přilbou do hlavy soka.

Článek
Fotogalerie

Když se porvou hokejisté ve slavné NHL, jsou fanoušci u vytržení. Bitku dvou hráčů, kdy jeden druhému nakonec přetáhne dres přes hlavu, berou jako povyražení a ještě borcům třeba zatleskají. V prestižní soutěži amerického fotbalu však nejsou na podobné kousky, kdy to mezi hráči jiskří, zvyklí.

Za všechno může incident ze závěru zápasu, kdy se Myles Garrett z Clevelandu vrhl na quarterbacka Masona Rudolpha. Dvojice skončila na zemi, nakonec se povedlo ji roztrhnout, incidentu však zdaleka nebyl konec. Garrett totiž strhl sokovi přilbu a praštil ho s ní do hlavy. Teprve pak začala pořádná mela. Hrubý útok šli totiž okamžitě pomstít další hráči Steelers. Vzduchem začaly padat rány pěstí a kopance, rozhodčí pomalu nestačili sledovat, jaké tresty mají udělit.

Zápas bude mít zcela jistě dohru a zejména Garrett se může těšit na pořádný trest. Zatím nejdelší distanc za provinění na hřišti NFL udělila v roce 2006 Albertu Haynesworthovi z Tennessee, jenž šlápl soupeři na hlavu a nehrál pět zápasů.

Garrett, jenž byl ze zápasu vyloučen, po incidentu připustil, že udělal chybu. „To, co jsem udělal, bylo hloupé a neměl bych si dovolit, aby se něco podobného stalo. Udělal jsem to pod vlivem emocí," vykládal jeden z původců incidentu. Rudolph, jenž na pozici quarterbacka Steelers nahradil zraněnou legendu Bena Roethlisbergra, označil Garretta za sraba.

Ani Baker Mayfield, quarterback týmu Browns a jednička loňského draftu, chování svého spoluhráče neomlouval. „Neviděl jsem, proč to začalo, ale je to neomluvitelné, tohle se prostě nesmí stát," řekl Mayfield po utkání, v němž Cleveland vyhrál 21:7. Oba soupeři na sebe narazí zase za 17 dní.

Reklama

Související témata: