Hlavní obsah

Konec komplikací? Sáblíková je ve startovní listině

Tomaszów Mazowiecki

Měla by nastoupit. Alespoň figuruje ve startovní listině dalšího dílu rychlobruslařského Světového poháru. Martina Sáblíková přes komplikovaný vstup do sezony a zvažování další účasti má do pátečního závodu na 3000 m v polském Tomaszówě nastoupit po boku Bělorusky Maryny Zujevové v šesté z celkových osmi dvojic na startu. Může tedy zaznamenat svůj jubilejní dvoustý start v individuálních disciplínách seriálu.

Foto: Sergei Grits, ČTK/AP

Žádný jásot. Martina Sáblíková v cíli závodu na 3000 m v Minsku.

Článek

Trojku v divizi A si zkusí i Nikola Zdráhalová, která pojede proti Kanaďance Valerii Maltaisové

Sáblíková zkraje tohoto týdne oznámila, že až v Polsku se rozhodne, zda nastoupí do druhého dílu Světového poháru. V Bělorusku, kde minulý týden seriál odstartoval, česká hvězda dlouhých tratí podle svých slov závodila s virózou.

"Myslela jsem si, že to byla jen únava, ale ukázalo se, že jsem v Minsku startovala s virózou," uvedla.

Dvaatřicetiletá česká reprezentantka byla minulý týden v pátek čtvrtá v závodu na 3000 metrů, o den později dojela devatenáctá na poloviční trati. Pak odletěla do Prahy, aby podstoupila komplexní vyšetření. Rodačka z Nového Města na Moravě při něm zjistila, že má oslabenou imunitu.

Přesto se přesunula do Polska. „Až na místě se podle aktuálních pocitů rozhodnu, jestli nastoupím. Pokud bych se necítila, radši jeden závod vynechám, než riskovat další komplikace," plánovala Sáblíková. Teoreticky tedy ještě není její účast definitivní...

Další díl SP je na programu 6.-8. prosince v Nur-Sultanu.

Reklama