Hlavní obsah

Lvi to dokázali! Na Prague Playoffs pronikli do semifinále

Jan ŠvandaSport.czPrávo

Byly to nervy, ale první krok se v boji o Super Cup vydařil! Pražští Lvi při parkurovém vrcholu sezony Global Champions Prague Playoffs pronikli do vytouženého semifinále, které jim před rokem o pověstný chloupek zůstalo zapovězeno. V pořadí druhý jezdec týmu Gerco Schröder sice třikrát chyboval, přesto domácí slavili postup ze sedmého místa.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Niels Bruynseels z týmu Prague Lions s koněm Gancia De Muze.

Článek
Fotogalerie

Do semifinále si proklestilo cestu jen osm z dvanácti startujících družstev. Vystoupení Lvů, kteří na kolbiště vyjeli desátí, začalo báječně. Belgičan Bruynseels s klisnou Ganciou de Muze zajel čistou a skvělou jízdu, jenže pak nastaly komplikace.

Kůň Glock´s Cognac Champblanc v sedle s Nizozemcem Schröderem třikrát zaváhal. Domácí tak měli na kontě rázem dvanáct trestných bodů. „Dnešní úroveň byla pro jeho koně trochu moc náročná. Ale moje rozhodnutí byl postaveno na tom, že loni se hodně chybovalo, hodně se koně lekali a zastavovali. Proto jsem vsadila na jistotu a zkušenost. Ale bylo vidět, že ten kůň má problémy," říkala manažerka Prague Lions Jessica Kürtenová.

Začaly bleskové počty. Aby měli Lions stoprocentní jistotu semifinále, musel Houtzager s koněm Sterrehof´s Calimero zajet bez chyby a zároveň s lepším výsledným časem, než měli v tu chvíli šestí Valkenswaard United. Osmačtyřicetiletý Nizozemec však nelehký úkol zvládl výborně.

Dojel bez penalizace a Lvi byli v cíli nakonec rychlejší o šest sekund, čímž odsunuli Valkenswaard na v tu chvíli sedmé místo. Start čtvrtfinále přitom vyhlíželi už jen Berlin Eagles a Miami Celtics. Bylo tedy jasné, že radost Lvů může vypuknout naplno. „Vypadalo to jednoduše, ale Marc a Calimero nebývají ta nejrychlejší dvojice, obvykle bojují s časovým limitem. To, co dnes dokázal, bylo výjimečně dobré," chválila Kürtenová Houtzagera.

Lvům loni rozmetala sny o semifinále překážka s vyobrazenou českou vlajkou. Tentokrát si s ní všichni z nominovaného tria bezpečně poradili, přesto záludná překážka znovu nadělala účastníkům starosti. Nejvíc pak týmu Doha. Whitaker ji s koněm For Fun doslova zbořili, zkušený Brit po pádu skončil na zemi a Falcons měli po nadějích.

Semifinále, do něhož vedle osmi úspěšných týmů zasáhnou ještě čtyři nejlepší družstva letošního hodnocení Global Champions League London Knights, St. Tropez Pirates, Madrid in Motion a Shanghai Swans, začne v pátek od 20 hodin.

Reklama

Související témata: