Hlavní obsah

Vítězství jsem v hlavě vůbec neměla, tvrdí Sáblíková. V Polsku už nejede

Tomaszów Mazowiecki

Už zase ve formě! Česká rychlobruslařská královna Martina Sáblíková po zdravotních problémech z minulého týdne znovu zazářila, když vyhrála závod SP na 3000 m v polském Tomaszówě.

Foto: Pavel Lebeda/Sport Invest

Padesátý triumf ve SP. Martina Sáblíková ovládla závod na 3000 m v Tomaszówě.

Článek
Fotogalerie

„Upřímně, vítězství jsem v hlavě vůbec neměla. Po viróze jsem nevěděla, jestli vůbec a jak pojedu. Rozhodli jsme se až ve čtvrtek, kdy jsem byla po týdnu poprvé chvíli na ledě," řekla po závodě, který pro ni byl 200. ve SP a znamenal pro ni 50. triumf v seriálu.

„Šlo mi o body, abych byla v první osmičce a mohla jet pět kilometrů za čtrnáct dní v Nur-Sultanu. To vítězství je prostě super a nesmírně cenné," pokračovala spokojená Sáblíková s výhledem na kazachstánské pokračování SP.

V Tomaszówě kromě výhry dosáhla na traťový rekord na nejpomalejší dráze v celém seriálu. Laťku nasadila vysoko už Ruska Natalja Voroninová, hned v následující jízdě ji ale překonala Sáblíková, která začala pomaleji, ale jak je jejím zvykem, postupně zrychlovala a Bělorusce Maryně Zujevové ujela o víc než třicet metrů. Po ní následovaly ještě dvě rozjížďky. Českou závodnici však nepřekonaly ani Carlijn Achtereekteová a Antoinette de Jongová z Nizozemska, ale ani Kanaďanky Isabelle Weidemannová s Ivanie Blondinovou, které jely oproti prvnímu závodu v Minsku nečekaně pomalu.

Sáblíková mohla přijímat gratulace... O jejím startu se přitom rozhodovalo jen čtyřiadvacet hodin před závodem. „Týden jsem hlavně ležela, pozitivem bylo, že si odpočinuly nohy. Před samotným závodem jsem se necítila moc dobře," líčila s úlevou.

„Nohy pak dostaly při závodě pořádně zabrat, ani nevím, jak jsem odjela dvě poslední kola. Bolela mě hlavně stehna. Další víkendové závody v Tomašově vynecháváme, takže si odpočinu a připravím se na příští závod," dodala.

Reklama

Související témata: