Hlavní obsah

Pětibojařka Grolichová skončila na MS v Berlíně desátá

České moderní pětibojařce Lucii Grolichové nakonec na světovém šampionátu v Berlíně nevyšel útok na medaili a účastnické místo pro olympiádu v Pekingu. Do závěrečného běhu sice startovala z druhého místa, ale svoji pozici na tříkilometrové trati neudržela a skončila desátá. Novou světovou šampiónkou je Francouzka Amelie Cazeová.

Článek

Grolichová, která se vrací po zranění nohy, sobotní finále začala dobře. Po úvodní střelbě se dostala na třetí příčku a položila základ povedenému závodu. Šestý nejlepší výsledek v šermu ji posunul dokonce na druhou příčku, kterou si udržela i po plavání.

Pak přišel na řadu parkur, který jí nevyšel na evropském šampionátu v Rize. Grolichová postupně zdolávala jednu překážku za druhou, ovšem na předposlední zaváhala a přišla o cenných 28 bodů. Přesto do běhu nastupovala z druhého místa se šancí poprat se o medaili.

Členitá trať jí však nesedla a během tří kilometrů se propadla na konečnou desátou příčku. Přesto hodnotila závod pozitivně. "Vzhledem k té trati jsem nakonec spokojená. Čekala jsem, že skončím okolo dvanáctého až patnáctého místa. Stejně jako v Římě jsem skončila desátá a vrátila jsem se do světové špičky. To je důvod ke spokojenosti," uvedla Grolichová pro ČTK a Český rozhlas.

Výsledky - finále:
Jednotlivkyně:
1. Cazeová (Fr.) 5600 b., 2. Schönebornová (Něm.) 5584, 3. Asadauskaiteová (Lit.) 5552,...10. Grolichová (ČR) 5432.
Družstva:
1. Bělorusko 16.024, 2. Německo 15.844, 3. Rusko 15.704.

Reklama