Hlavní obsah

Florbalová reprezentace přitvrdí

Michal OsobaPrávo

Jinak než v minulé sezóně bude vypadat mužská florbalová reprezentace. Její kouč Zdeněk Skružný totiž nebyl spokojen s přístupem některých hráčů na reprezentačních akcích včetně mistrovství světa ve Švédsku, kde český tým skončil čtvrtý.

Článek

S výhledem na další světový šampionát, který koncem příštího roku uspořádá Praha a Ostrava, se realizační tým rozhodl pozměnit způsob fungování reprezentace. Co bude jinak? Ve spolupráci s kluby by se měly zkvalitnit podmínky přípravy včetně využití kondičních specialistů a laboratorních testů.

Druhou změnou je nulová tolerance porušování pravidel ze strany některých hráčů. „Možná pod dojmem stříbra z předchozího šampionátu a zájmu médií si mysleli, že jsou hvězdy a porušovali domluvená pravidla včetně večerky na závěrečném soustředění před mistrovstvím světa a na samotném šampionátu,“ vrací se Skružný o tři měsíce zpátky. „Nejde o to, že by přicházeli opilí, ale prostě se vraceli pozdě. Mrzelo mě i to, že zbytek týmu to věděl, ale nebyl schopný se s tím vypořádat sám,“ říká několikanásobný vítěz ankety Trenér roku.

Sázky na vlastní zápasy znamenají konec 

Skružný se také dozvěděl, že jeho svěřenci i sázeli na vlastní zápasy. „Samozřejmě ne na vlastní porážky, ale v extraligovém reglementu je to zakázáno a pokud se něco podobného bude opět dít v reprezentaci, bude dotyčný hráč okamžitě vyloučen,“ říká zkušený kouč, jenž na hráče apeluje i ohledně přísnějších dopingových kontrol. „Nebudeme si nic nalhávat, na mejdanech mimo sezónu se tráva objevuje a riziko, že někoho chytí, je velké,“ vysvětluje.

Přísnější pravidla se budou týkat nově se rodícího kádru, do něhož Skružný s asistentem Zlatníkem počítají i s někdejšími oporami reprezentace. Po roční pauze se vrací Radim Cepek, k dispozici by měl být i další švýcarský krajánek Radek Sikora. U vloni vyhlášeného nejlepšího gólmana světa Tomáše Kafky bude podle Skružného záležet na přístupu k tréninku a vytíženosti v mistrovském Tatranu.

Reklama