Hlavní obsah

Boxer Konečný se bojí, aby ho neoškubali

Marek BurkertPrávo

Vrátil se z rodinné dovolené v Bulharsku a hned se dozvěděl zprávu, na kterou čekal celou kariéru. Profesionální boxer Lukáš Konečný se v listopadu utká o titul mistra světa s Ukrajincem Sergejem Dzindzirukem, a tak ho čekají dlouhé tři měsíce tvrdé dřiny.

Článek

„Když mi to v Německu oznámili, tak jsem trochu koukal. Byla to směs radosti a nervozity. Můžu prohrát, ale šanci mám,“ říká 29letý boxer z Ústí nad Labem. Jeho soupeřem v boji o pás organizace WBO bude o dva roky starší Ukrajinec Dzindziruk, úřadující šampión lehké střední váhy, který už svůj titul třikrát obhájil. „Je to moc dobrý protivník. Dlouhý, rychlý, silný. Bude to moc těžké,“ ví Konečný, ale tuší, co by na Ukrajince mělo platit. „Rány na spodek, tudy vede cesta.“

Hned zrušil předem naplánovaný program. V září měl boxovat s Francouzem Canclauxem, odpadla i říjnová obhajoba interkontinentálního titulu WBO ve slovinském Mariboru. Oficiálně však ještě zápas s Dzindzirukem oznámen nebyl. „Ono to chvilku vždycky trvá.“ Není zatím jisté ani místo konání, i když nejpravděpodobnější variantou je Hamburk či Magdeburk. „Kdyby se ale našel bohatý český podnikatel a chtěl to uspořádat tady u nás, tak by to asi šlo,“ nabádá Konečný.

V jednání je i suma, kterou česká profesionální jednička za utkání inkasuje. „Určitě to bude nejvíc v kariéře. Stejně mám ale trochu obavy, aby mě neoškubali. Ten zápas je pro mě hodně prestižní a můžou mi říct, že mně kvůli tomu dají o něco míň. Uvidíme,“ nepředbíhá otec tří dcer.

Prozatím nahání fyzičku, chodí běhat, plavat. „Na boxování je ještě dost času.“ Záznamů z Dzindzirukových zápasů má ale doma několik. „Po téhle stránce budu dobře připravený, ale Ukrajinec si to taky určitě pohlídá,“ říká Konečný.

Když na podzim vyhraje, stane se domácí boxerskou legendou. „Získat profesionální titul WBO, to by byla velká věc. Svým způsobem je to víc než vyhrát olympiádu,“ soudí.

Reklama