Hlavní obsah

Březina jasně ovládl domácí krasobruslařský šampionát

Michal Březina podle očekávání s obrovskou převahou ovládl domácí krasobruslařský šampionát v Ostravě. Na mezinárodním mistrovství čtyř zemí zvítězil s celkovou známkou 247,53 a téměř čtyřicetibodovým náskokem. Za ním se umístili sourozenci Matyáš a Jiří Bělohradští. V sobotní volné jízdě ziskem 164,58 bodu zaostal někdejší bronzový medailista z mistrovství Evropy jen o necelé tři body za osobním rekordem.

Foto: Vladimir Pryček, ČTK

Vítěz mezinárodního mistrovství v krasobruslení Michal Březina.

Článek

"Radost mám z titulu a hlavně ze svých jízd," řekl Deníku Březina. "Přijel jsem si sem vyzkoušet jízdy a opravdu se soustředit, abych zajel to, co mám natrénováno. V Ostravě to má vždycky úroveň, a že se jelo na velké hale, to také dodalo atmosféru většího závodu," konstatoval Březina po zisku čtvrtého titulu.

Zatímco mezi muži čeští závodníci obsadili prvních šest míst, domácí krasobruslařky na stupních vítězů v absolutním hodnocení chyběly. Eliška Březinová jako nejlepší z nich skončila čtvrtá, protože po druhém místě v krátkém programu zajela až devátou nejlepší volnou jízdu. Zvítězila moskevská rodačka Jekatěrina Kurakovová reprezentující Polsko.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články