Hlavní obsah

Sáblíková chce další medaile

BRNO

V Brně bude v sobotu obhajovat titul mistryně republiky v in-line maratónu, pak už se ale světová šampiónka Martina Sáblíková vrhne do rychlobruslařské přípravy. „Čeká mě nejprve soustředění v Itálii a v říjnu už chci začít trénovat na ledě. Ještě předtím však musím dohnat nějaké resty ve škole,“ stanovila si dvacetiletá Sáblíková, která studuje na novoměstském gymnáziu podle individuálního plánu.

Článek

Přes léto nabírala fyzickou kondici na kolečkových bruslích i na kole, dokonce v Sofii získala v časovce na ME do 23 let bronz. „Cyklistiku považuji především za doplňkový sport, ale trenér Novák říká, že hlavně pro dráhu mám obrovské předpoklady, a sní o tom, že získám medaili na zimní i letní olympiádě. Třeba se nechám časem zviklat, za rok v Pekingu ale ještě určitě závodit na kole nebudu,“ tvrdí Sáblíková s tím, že rychlobruslení je jednoznačnou prioritou.

„Z olympiády ještě medaili nemám a v roce 2010 ji chci ve Vancouveru rozhodně urvat,“ říká odhodlaně. Do Světového poháru vstoupí začátkem listopadu v USA. „Pak budou následovat další závody v Kanadě, Rusku a Nizozemsku,“ vypočítala. Vrcholným podnikem v nové sezóně pro ni bude březnové MS na jednotlivých tratích v Japonsku.

„Ještě předtím se ale v lednu samozřejmě zúčastním i mistrovství Evropy. Medaili budu chtít přivézt z obou velkých akcí,“ předsevzala si světová rekordmanka na tratích pět a deset kilometrů.

Nespoléhá se na to, že by jí v dohledné době ubyla některá z hlavních konkurentek. „Pokud vím, všechny přední světové závodnice chtějí minimálně do Vancouveru vydržet. Včetně Němky Pechsteinové, o níž se proslýchalo, že už s rychlobruslením skončí. Mám ovšem zprávy, že již v Norsku pilně trénuje na novou sezónu,“ zjistila si Sáblíková.

Reklama