Hlavní obsah

Hity roku 2019! Když fanoušek hltá sport plnými doušky

Hokej, dopingový skandál v lyžování, tenistka Petra Kvitová mimo kurty, bývalý šampion formule 1 Michael Schumacher, česká euforie basketbalistů na světovém šampionátu a výjimečný MMA večer v O2 areně. Tyto články vás v roce 2019 zaujaly. Tady máte připomínku nejvíce navštěvované desítky na Sport.cz.

Rok u hokejové reprezentace mi vzal bronzovou medaili a dal mi zpět českou hrdost, zhodnotil Miloš ŘíhaVideo: SPORT.CZ

 
Článek

Česko je hokejovým národem, nelze se tedy divit, že nejnavštěvovanějším článkem tohoto roku se stal rozpis zápasů na mistrovství světa na Slovensku.

A zase hokej, tentokrát bitva na ledě. Češi ve velké bitvě zlomili Švýcary! Gólem do prázdné branky rozhodl v závěru Rutta. Takto se loučili se základní skupinou světového šampionátu.

Bylo to vyšpičkovaný, ale my si nic nenecháme líbit. I v tom je naše síla, těší Radko Gudase.Video: SPORT.CZ

Obří dopingový skandál zastínil průběh mistrovství světa v klasickém lyžování v rakouském Seefeldu. K využití krevního dopingu už se přiznali Kazach Alexej Poltoranin a domácí Rakušané Dominik Baldauf s Maxem Haukem. Posledního jmenovaného policie při razii dokonce nachytala přímo s jehlou v paži. Obrázky z této akce způsobily v lyžařském světě šok.

Sportovci mimo své kolbiště. Krásné fotky, nová role. Místo tenisu je tu s něčím úplně jiným. Petra Kvitová si během víkendu, který původně chtěla věnovat French Open, vzala do péče synovce a neteř.

Pátý prosinec roku 2019. K tomuto datu směřovaly pohledy milionů lidí po celém světě. V tento den se měl legendární pilot formule 1 Michael Schumacher po téměř šesti letech ukázat fanouškům. Jak to dopadlo?

Foto: Václav Mudra/ČBF

Český basketbalista Tomáš Satoranský.

Byl to dlouho očekávaný moment. Pátého prosince se měl v kinech objevit dokument mapující kariéru legendárního pilota formule 1 Michaela Schumachera. Tahákem byl především fakt, že se v záběrech měl poprvé od tragické nehody na lyžích z prosince roku 2013 ukázat právě sám jezdec. Nestalo se.

Pozornost poutala i mimořádná adrenalinová show, pod kterou se podepsali čeští basketbalisté. Ti sice prohráli poslední utkání osmifinálové skupiny MS v čínském Šen-čenu s Řeckem 77:84, přesto jim po strhující bitvě zůstala naděje na senzační postup do čtvrtfinále.

Brány pekla se otevřely. Vyprodaná O2 arena viděla galavečer MMA, který přinesl velká a rychlá překvapení. To hlavní přišlo na samotném konci. Attila Végh sestřelil pravým hákem Karlose Vémolu v prvním kole. Bitvu o pás šampiona těžké váhy vyhrál Michal Martínek, Viktor Pešta odešel po pravém háku se zlomenou sanicí. Gábor Boráros vydržel jen 50 sekund, Kaik Brito mu kolenem rozsekl obočí.

Karlos Terminátor Vémola padl. Dostal K.O. od Attily VéghaVideo: Sport.cz

A opět hokej. Rusové smetli Švédy a vyhráli českou skupinu. Kanada ovládla Košice. Němci zařídili další senzaci. Rusově rozdrtili v „české" skupině B Švédy 7:4, uhájili první místo a za soupeře budou mít Američany.

Byla to lopota, ale čeští hokejisté klíčový zápas na mistrovství světa zvládli! Ve čtvrtfinále v Bratislavě porazili Německo 5:1 a po čtyřech letech si zase zahráli o medaile.

Reklama