Hlavní obsah

Analýza Gracenote předpovídá na OH v Tokiu osm českých medailí

Praha

Fanoušci, těšte se na olympijské hry v Tokiu. Bude se slavit, protože čeští sportovci dosáhnou na medaile. Kolik by jich mělo být? Aktualizovaná analýza společnosti Gracenote Sports, která pravidelně odhaduje výsledky na olympijských hrách, předpovídá, že čeští sportovci získají v Tokiu osm medailí. Podle předpovědi, kterou společnost Gracenote poskytla ČTK, vybojuje česká výprava v japonské metropoli tři zlaté, dvě stříbrné a tři bronzové medaile. Oproti letnímu odhadu je to o dva cenné kovy méně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Judista Lukáš Krpálek se zlatou medailí z LOH 2016 z brazilského Rio de Janeira.

Článek

Vítězství analytici předpovídají sportovnímu střelci Filipu Nepejchalovi v libovolné malorážce na 3x40 ran, blíže nespecifikovaným českým tenistkám ve čtyřhře a také kajakáři Jiřímu Prskavcovi ve vodním slalomu, který se ale musí nejprve kvalifikovat v náročné národní nominaci.

Stříbro by měli získat judista Lukáš Krpálek, jediný český šampion z Ria, a skeetař Tomáš Nýdrle. Bronz by měli přidat Adam Ondra při olympijské premiéře sportovního lezení a rychlostní kanoisté Josef Dostál a Martin Fuksa.

Osm medailí by podle aktuální analýzy vyneslo České republice v hodnocení zemí 36. místo. Nejúspěšnější výpravou by měli být Američané, kteří mají získat 117 medailí včetně 49 zlatých.

Kolik podle vás získají Češi na OH v Tokiu medailí?
Nezískají žádnou medaili
5 %
Získají maximálně pět medailí
24,5 %
Získají maximálně osm medailí
13,3 %
Získají více než osm medailí
57,2 %
Celkem hlasovalo 457 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články