Hlavní obsah

Nečekaným mistrem světa v triatlonu je Němec Unger

HAMBURK

Překvapivým mistrem světa v olympijském triatlonu se stal Němec Daniel Unger. V domácím prostředí v Hamburku vybojoval devětadvacetiletý závodník titul s náskokem tří sekund před největším favoritem Španělem Javierem Gómezem, úřadujícím evropským šampionem a vedoucím mužem Světového poháru. Třetí skončil už se ztrátou 18 sekund Australan Brad Kahlefeldt.

Článek

Česká naděje Filip Ospalý, který letos dokázal vyhrát závod Světového poháru, nepotvrdil ambice na umístění mezi elitou a skončil na 41. místě. V závěrečném běhu se sice zprvu držel v početné vedoucí skupině, ale tempo nevydržel a nakonec zaostal za Ungerem o tři minuty.

Po jízdě na kole vybíhal Ospalý na desetikilometrovou trať jako sedmnáctý se ztrátou deseti sekund na nejlepší. "Snažil jsem se docvaknout tu skupinku přede mnou a asi ztratil moc sil. Pak už jsem nestačil, neběželo to a propadal jsem se dozadu," řekl Ospalý.

Druhý český účastník závodu Martin Krňávek, který se dostal na start jako náhradník, odstoupil v úvodu cyklistické části. "Byl v útlumu," řekl na jeho adresu reprezentační kouč Jiří Seidl.

Unger se postaral o první německé zlato v elitní kategorii v historii světových šampionátů. Největšími úspěchy devětadvacetiletého Němce dosud byly druhé místo na Světovém poháru na Madeiře v roce 2003 a bronz na letošním mistrovství Evropy.

Výsledky:
Muži: 1. Unger (Něm.) 1:43:18, 2. Gómez (Šp.) -3, 3. Kahlefeldt (Austr.) -18, 4. Whitfield (Kan.) -22, 5. Clarke (Brit.) -26, 6. Frodeno (Něm.) -38, ...41. Ospalý -3:06, Krňávek (oba ČR) nedokončil.

Reklama