Hlavní obsah

Na Císařské louce budou k vidění dvě desítky netradičních sportů

PRAHA

Největší festival svého druhu v Evropě budou mít možnost v neděli 9. září na Císařské louce na pražském Smíchově shlédnout návštěvníci čtvrtého ročníku akce zvané G2 JoyRide. K vidění bude za doprovodu všech možných hudebních stylů dohromady dvacet nových, netradičních či méně rozšířených sportů v provedení velikánů daných odvětví, mezi nimiž by neměli chybět ani motokrosové hvězdy Petr Kuchař s Liborem Podmolem či mistr republiky ve wakeboardingu Zdeněk Šefčík.

Článek

Široké veřejnosti budou představeny sporty jako kiteboarding, poweriser, footbag, freestyle BMX, freestyle motokros - FMX, dračí lodě, bike trial, freestyle na vodních skútrech, wakeboardingbreakdance battle, ragby, airsoft, sportovní paintball nebo parašutismus v podání Sky teamu. Pozvání pořadatelů přijali nejlepší ve všech disciplínách, většinou se jedná o mistry republiky, v některých případech dokonce o mistry světa. K jedinečným okamžikům by měl patřit surfing za motorovou lodí, která vytvoří přes metr vysokou vlnu.

Účast Kuchaře je nejistá 

Mezi vrcholy celého sportovně-hudebního odpoledne bude čím dál tím populárnější freestyle v motokrosu za účasti jediného účastníka Red Bull X Fighters Libora Podmola, Davida Rejska nebo Aleše Liemanna. Menší otazník je ještě u jména Petra Kuchaře, který po zranění kotníku dělá vše pro to, aby se mohl na víkendové akci představit ve své roli motokrosového jezdce.

Sám Kuchař nechtěl příliš předbíhat. "Moc se na tu akci těším, ale co předvedu, je zatím ve hvězdách. Záleží dost na počasí a také na tom, zda mi moje 'kopyto' dovolí startovat. Poznám to, až ho zkusím strčit do boty," řekl na dnešní tiskové konferenci v Praze Kuchař.

Vstup na celou akci je zdarma

Na akci se těší všichni pozvaní závodníci. "Tenhle festival je příkladem toho, že prostor velkých sportů se pomalu zužuje. Mladí vyhledávají mnohdy i extrémnější věci než tu sportovní klasiku a tady si mohou určitě vybrat, kterou cestou se vydají," připojil jeden z hlavních smyslů akce Jeny Valenta, trojnásobný mistr světa ve freestylu BMX.

Diváci mají na celou akci, její začátek je plánován na 12:00, vstup zdarma. Kromě toho si na festivalu mohou hned několik sportů vyzkoušet na vlastní kůži; k dispozici jim bude paintball, jeho japonská obdoba airsoft, lanové centrum, horolezecká stěna, lukostřelba nebo bezkontaktní beach ragby.

Reklama