Hlavní obsah

Komrsková se loučí jako sedmá z přeskoku

STUTTGART/PRAHA

Sedmým místem ve finále na přeskoku napsala Jana Komrsková tečku za českou účastí na stuttgartském MS ve sportovní gymnastice. „Nechtěla jsem to říkat předem, ale šampionát byl mým definitivním loučením se sportovní kariérou a jsem ráda, že se povedlo a mohu mít pocit dobře odvedené práce,“ tvrdila 24letá Komrsková, jež ukázala dva skoky bez výraznějších chyb.

Foto: www.gymstarz.net

Jana Komrsková

Článek

Kvůli jejich nižší obtížnosti ale nemohla pomýšlet na zopakování životního výsledku, kterým je 4. místo právě na přeskoku z MS 2001 v Gentu. „Jana udělala ve finále maximum, mohla se usmívat a já s ní,“ řekl trenér Stanislav Vyzina.

„Sice jsme tu s družstvem vydřely pro Česko i místo na olympiádě v Pekingu, ale to už bude pro mladší holky, proto jsem i v pátek večer pustila Pálešovou z role náhradnice do finále víceboje a její 20. místo je příslibem,“ řekla Komrsková, která po aténské olympiádě zkoušela přejít k atletickému skok o tyči, nakonec se ale vrátila do světa gymnastiky: „Žádné další experimenty nechystám, mám za sebou poslední závod a přemýšlím nad svým zaměstnáním.“

Ženský přeskok už potřetí za sebou na MS vyhrála Číňanka Čcheng Fej. Zlato z prostných bylo náplastí pro absolutní šampiónku žen 15letou Američanku Johnsonovou po jejích pádech ve finále kladiny. Prvenství na královském nářadí žen připadlo její krajance ruského původu Liukinové, jež pouze rozdílem 50 tisícin bodu unikl titul i na bradlech.

Finálovým cvičením mužů dominovali většinou specialisté na nářadích, přičemž zlatý z bradel Slovinec Petkovšek dorazí koncem tohoto týdne i SP kategorie B do Ostravy. Vítěz víceboje Wej Jang se tří finálových startů medaili nevytěžil, když skončil čtvrtý na koni a šestý na kruzích i bradlech. Přesto je ve sbírce Číny osm medailí, z toho pět zlatých.

Výsledky:
Muži:
Prostná: 1. Hypolito (Braz.) 16,150 bodu, 2. Deferr (Šp.) 15,950, 3. Mizutori (Jap.) 15,650.
Ženy:
Přeskok: 1. Čcheng Fej (Čína) 15,937, 2. Hong Su-čong (KLDR) 15,812, 3. Sacramoneová (USA) 15,412, ...7. Komrsková (ČR) 14,412.

Reklama

Související témata: