Hlavní obsah

Čeští baseballisté porazili na ME Rakousko 6:2

Čeští baseballisté porazili ve svém třetím vystoupení na mistrovství Evropy v Barceloně Rakousko 6:2 a připsali si druhé vítězství ve skupině A. Dnešní zápas byl ale dlouho vyrovnaný a český tým rozhodl o svém úspěchu až čtyřmi body v sedmé směně.

Článek

V předcházejících dvou zápasech na šampionátu Rakušané neuhráli s favorizovanými týmy Nizozemska a Německa ani bod po prohrách 0:22 a 0:10. Na český tým se ale pečlivě připravili a chtěli nepříznivou bilanci ukončit. Už v druhé směně se podařilo Rabengrugerovi získat jejich první bod na turnaji.

Prvních pět směn nadhazoval v českém týmu Bokaj, kterého vystřídal na tři směny Procházka. Zápas potom dokončil v deváté směně Minařík.

Proti bojovným Rakušanům se českému týmu podařilo vyrovnat až ve čtvrté směně po doběhu Veselého. V následující směně sice ještě jednou získalo Rakousko jednobodový náskok, ale ještě v téže směně vyrovnal Čech.

Rozhodnutí padlo v sedmé směně, kdy odešel nadhazovač Strasser, proti němuž se čeští pálkaři do té doby příliš neprosadili. Po dobězích Čecha, Malíka, Drábka a Hajtmara získali čeští baseballisté další čtyři body a zápas dotáhli do vítězného konce.

V úterý od 15:00 se čeští reprezentanti utkají ve zřejmě rozhodujícím utkání o postup do finálové skupiny se Švédskem. V pondělním dopoledním zápase prohráli Švédové s Nizozemskem 2:14.

Reklama