Hlavní obsah

Florbalista Deutsch dostal za marihuanu tříměsíční zákaz startu

PRAHA

Florbalista Marek Deutsch, který byl pozitivně testován na metabolit marihuany, dostal od disciplinární komise České florbalové unie tříměsíční zákaz startu. Provinění dvacetiletého obránce mistrovského Tatranu Střešovice odhalil vzorek odebraný v dubnu po prvním finálovém zápase extraligy s Torpedem Havířov.

Článek

Deutsch má po prvním dopingovém případu ve florbalu zastavenou činnost do 23. listopadu. Uvedly to v úterý oficiální internetové stránky ČFbU.

"Disciplinární komise při rozhodování zvážila, že se jedná o první provinění tohoto charakteru v soutěžích ČFbU, přihlédla ke vstřícnému postoji hráče při projednávání případu, jeho dosavadní bezúhonnosti, projevené lítosti a k předčasnému zveřejnění jména sportovce s pozitivním dopingovým nálezem orgány ČFbU," stojí v odůvodnění předsedy komise Tomáše Březiny.

Navíc konstatoval, že v souladu s rozhodnutím Antidopingové vyšetřovací komise nebylo užití marihuany v tomto případě vedeno úmyslem zvýšit sportovní výkonnost. Podle směrnic pro kontrolu a postih dopingu ve sportu v České republice měla komise možnost potrestat Deutsche od napomenutí až po jeden rok zastavení závodní činnosti.

"Je to moje blbost a teď už s tím nic neudělám," řekl po zveřejnění případu na konci srpna Deutsch, který se vzdal práva na test vzorku B. V klubu byl Deutsch byl vyřazen z A-týmu a o jeho dalším působení ve Střešovicích bude výbor oddílu rozhodovat ve čtvrtek.

Reklama