Hlavní obsah

Moderní gymnastky věří před MS v jedno místo na olympiádě

Moderní gymnastky Iva Mendlíková, Monika Míčková a Nela Radiměřská ve středu odletěly do dějiště mistrovství světa Patrasu, kde budou od neděle bojovat také o účast na olympijských hrách. Start v Pekingu si v Řecku vybojuje 24 závodnic v redukovaném pořadí víceboje. Podle trenérky Zdeny Schinzelové je v možnostech české výpravy vybojovat alespoň jedno místo.

Foto: DPA/EPA

ilustrační foto

Článek

"Do bojů o medaile nemáme v silné konkurenci šanci zasáhnout. Ale v silách alespoň jedné závodnice je vybojovat nominaci na olympijské hry," uvedla Schinzelová před odletem v rozhovoru s ČTK. Dodala, že do Pekingu může proklouznout kterákoliv z reprezentantek. "Máme vyrovnaný tým, můžeme překvapit," řekla trenérka.

Šampionát začne v neděli cvičením se švihadlem, o den později přijde na řadu obruč, přičemž vždy osm nejlepších postoupí do pondělního večerního finále. V úterý je na programu cvičení s kužely a ve středu se stuhou, následovat bude finále v obou kategoriích.

Ve čtvrtek bude na MS volný den a v pátek se uskuteční finále pro 24 nejlepších závodnic ve víceboji. Šampionát zakončí v sobotu a v neděli soutěž družstev ve společných skladbách.

Reklama