Hlavní obsah

Výprask od Rakouska vzdálil devatenáctku postupu

Čeští fotbalisté do devatenácti let si výrazně zkomplikovali svůj cíl v podobě postupu do semifinále ME. Ve druhém utkání prohráli s Rakouskem vysoko 1:4 a pokud chtějí hrát o medaile, musí porazit v neděli Anglii a doufat, že se v druhém duelu nepodaří Francouzům přehrát Rakušany. V druhém dnešním duelu totiž Anglie porazila Francii 2:0.

Foto: ČTK

Čeští fotbalisté do 19 let zatím na ME uhráli jeden bod v utkání s Francií.

Článek

Trenér Michal Bílek byl po utkání hodně zklamaný. Zvlášť kvůli tomu, že zápas měl jeho celek rozehrán takřka ideálně. "Po vedoucí brance jsme mohli přidat další dva góly, ale místo toho, abychom Rakušany dorazili, tak inkasujeme po první chybě," zlobil se Bílek. Podle něho měl soupeř v první půli stoprocentní úspěšnost. "Třikrát vystřelil a třikrát se radoval," povzdychl si, že efektivita obou týmů byla hodně rozdílná.

Češi vstoupili do zápasu aktivněji a už v jedenácté minutě Mikolanda potvrdil roli kanonýra, když dostal tým do vedení. Jenže závěrečnou čtvrthodinu první půle Bílkovi svěřenci vůbec nezvládli; v 36. minutě Schicker vyrovnal a o dvě minuty později Kienast přidal druhý gól. To už byl český celek v deseti, protože Varadi po druhé žluté kartě zamířil předčasně pod sprchy. Smolné okamžiky završila třetí rakouská branka, kterou dal ve 45. minutě znovu Schicker.

Dohrávali v devíti

O přestávce se Bílek snažil hráčům vštípit, že nic není rozhodnuto. "Dál jsme hráli se dvěma útočníky, i když už nás bylo deset. Jenže soupeř hrál opatrně a výsledek si pohlídal," přiznal, že po změně stran jeho svěřenci už příliš šancí na otočení výsledku neměli.

V druhém poločase soupeř přidal po trefě Kienasta čtvrtý gól a jedinou snahou českého celku už bylo, aby unikl ještě většímu debaklu, protože po vyloučení Hubníka dohrával v devíti. Přesto jsou Češi ve hře o postup, který však mohou získat pouze na úkor Francouzů. Rakušané už mají semifinále jisté.

Druhý dnešní výsledek ve skupině však dal jeho týmu naději, že ještě může postoupit. "Je dobře, že v neděli máme o co hrát, protože tenhle manšaft má na víc, než zůstat ve skupině. Bude však záležet na tom, jak si povedou Francouzi," upozornil kouč na skutečnost, že klíč k postupu má středeční soupeř. Bodově jsou na tom Francouzi sice stejně, ale mají o jednu branku lepší skóre.

Výsledky - skupina B:
ČR - Rakousko 1:4
Poločas: 1:3. Branky: 11. Mikolanda - 36. a 45. Schicker, 38. a 53. Kienast. ČK: 37. Varadi, 70. Hubník (oba ČR). Diváci: 300.
sestava ČR: Bolek - Procházka, Hubník, Nachtman, Širanec - Varadi, Klein, Volešák, Pulkert - Mikolanda, Malchárek.
Anglie - Francie 2:0 (1:0).
Tabulka:
1. Rakousko22006:26
2. Anglie21013:23
3. Francie20113:51
4. ČR20114:71

Reklama

Související témata: