Hlavní obsah

Stolní tenisté potkají na SP vicemistry světa a domácí Němce

Čeští stolní tenisté se na Světovém poháru družstev utkají ve skupině B s vicemistry světa z Korejské republiky, Rakouskem a domácím Německem. Turnaj osmi nejlepších týmů loňského mistrovství světa se uskuteční od 5. do 7. října v Magdeburku. Čeští reprezentanti se do soutěže dotované částkou 240 tisíc dolarů kvalifikovali díky pátému místu ze světového šampionátu v Brémách.

Foto: tabletennis.hobby.ru

Švédský stolní tenista Jan-Ove Waldner - ilustrační fotografie.

Článek

"Na turnaji nejlepších světových týmů si jen těžko můžeme vybírat soupeře. Každé utkání bude těžké, chtěli bychom napravit nepovedené vystoupení na letošním mistrovství Evropy v Bělehradě a alespoň jednou vyhrát," řekl po pátečním losu spolupracovníkovi ČTK trenér českých stolních tenistů Tomáš Demek, který vsadil opět na osvědčenou sestavu.

V nominaci jsou Petr Korbel (21. ve světovém žebříčku), Marek Klásek (95.), Tomáš Pavelka (123.) a Antonín Gavlas (166.). "Na takovém turnaji nelze experimentovat. Spoléhat budeme především na Petr Korbela, pro čtyřhru počítám s Pavelkou a Gavlasem, ale je možná i jiná varianta," uvedl Demek. S žádnou speciální přípravou nepočítá. "Hráči mají v klubech výborné tréninkové možnosti. Chtěl bych před turnajem udělat jen třídenní soustředění, nejspíš ve Vlašimi, hlavně pro sehrání čtyřhry," dodal.

Světový pohár se bude hrát stejným systémem jako soutěž družstev, která bude mít premiéru na olympijských hrách v Pekingu.

Los:
Muži:
Skupina A: Čína, Hongkong, Rusko, Francie.
Skupina B: Korea, Německo, Česká republika, Rakousko.
Program českého týmu:
Pátek 5. října - 13:00 Korea - ČR, 19:00 ČR - Rakousko.
Sobota 6. října - 13:00 Německo - ČR.
Ženy:
Skupina A: Japonsko, Čína, Maďarsko, Německo.
Skupina B: Hongkong, Bělorusko, Korea a Rakousko.

Reklama