Hlavní obsah

Na juniorském ME judistů v Praze se představí deset Čechů

PRAHA

Celkem deset českých reprezentantů bude usilovat o medaile na evropském šampionátu juniorů v judu, který se uskuteční od pátku do neděle v Praze. Ze tří žen a sedmi mužů bude pozornost upřena zejména na Lukáše Krpálka a Jaromíra Musila, kteří patří k největším favoritům ve svých váhových kategoriích.

Článek

"Jsme velmi rádi, že nám bylo pořadatelství přiděleno. Od začátku je naším cílem medaile, kterou chceme navázat na úspěšná léta," uvedl na středeční tiskové konferenci místopředseda výkonného výboru Českého svazu juda a zároveň odpovědný trenér Jiří Dolejš. "Vlastní přípravu jsme zahájili již minulý rok v říjnu a tým, který na začátku čítal 46 juniorů, byl od té doby asi 120 dnů pohromadě," dodal Dolejš.

V důvěrně známém prostředí v hale Na Folimance se v kategorii do 66 kg představí Václav Sedmidubský, osmnáctiletý závodník USK Praha. "Poslední výsledky na turnajích jsem nijak dobré neměl, ale směrem k ME se to zlepšovalo, tak doufám že to bude dobré," věřil Sedmidubský. "Vím, že měřit se můžu se všemi soupeři. Spokojený bych byl za 7. místo, kdyby se povedla medaile, bylo by to vynikající," dodal juniorský mistr republiky.

Juniorský šampionát starého kontinentu čeká letos rekordní účast celkem 366 závodníků ze 43 zemí, 157 žen a 209 mužů. Každá zúčastněná země přitom může obsadit jednotlivé váhové kategorie pouze jedním závodníkem. Hlavními adepty na zisk největší sbírky medailí jsou Rusko a Francie. Hvězdou šampionátu bude osmnáctiletý Francouz Teddy Riner, seniorský mistr světa z letošního mistrovství světa v brazilském Rio de Janeiru.

Reklama