Hlavní obsah

Na boxerském MS se nakonec představí devět českých zástupců

Devět českých boxerů se nakonec představí na mistrovství světa, které se bude od 23. října do 3. listopadu konat v Chicagu. Původně mělo do Spojených států odletět jen šest reprezentantů, ale nakonec se podařilo boxerům zajistit od sponzorů více financí, a tak mohli svou výpravu rozšířit.

Článek

Vedle šestice František Fáber, Martin Halaš, Zdeněk Chládek, Štěpán Horváth, Jan Sojka a Lukáš Viktora budou v Chicagu o šanci kvalifikovat se na olympiádu bojovat i Antonín Lazok, Vladimír Průša a Petr Novotný. "Rozhodlo se to sice na poslední chvíli, ale všichni mají za sebou přípravu s ostatními reprezentanty a jsou dobře připraveni. Uvidíme, jak všichni v Chicagu dopadneme," řekl ČTK reprezentační šéftrenér Svatopluk Žáček.

Světový šampionát bude hlavní kvalifikací na olympijské hry 2008, kam z každé kategorie postoupí osm nejlepších. Původně sice měli do Pekingu postoupit jen semifinalisté, ale Mezinárodní boxerská asociace to v září změnila. I proto se Češi snažili, aby do Chicaga odletělo co nejvíce jejich zástupců. "S podobnou vizí tam však letí řada dalších zemí," podotkl Žáček.

Mezi účastníky MS tentokrát budou chybět kubánští boxeři, kterým start zakázal Fidel Castro. "Nám to moc nevadí. Alespoň budou mít šanci postoupit na olympiádu ti ostatní. A snad se to podaří i nám," přiznal Žáček, že proti absenci favoritů nic nemá. "Oni navíc budou mít možnost dostat se do Pekingu z jiných kvalifikací," dodal šéftrenér.

Česká výprava odletí do zámoří 18. října, předtím ještě reprezentanty čekají nedělní ligové zápasy, soustředění v Ústí nad Labem a sparingy v Německu.

Reklama